[B4 ABT] Kłęby białego dymu z rury
[B4 ABT] Kłęby białego dymu z rury
Witam! Denerwują mnie kłęby białego dymu za moim autem.Nawet jak silnik jest porządnie rozgrzany to dalej kopci na biało .Auto miało niedawno szczegółowy przegląd i spaliny w normie ,ogólnie wszystko z autem OK.Może ten typ tak ma?Mnie to poprostu denerwuje.Jestem słaby w te klocki może ktoś mi coś podpowie no chyba ,że tak ma być ?Z góry dzięki za zainteresowanie się tematem.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Jaki zapach ma dym? Jeśli jakiś duszący to może to być olej. Ale jeśli spaliny są raczej bezwonne to nie masz się co przejmować. To para wodna. Przy tej temperaturze to normalne. Zwłaszcza jak ktoś ma LPG (bo w procesie spalanie LPG pojawia się dużo wody która zamienia się w parę), lub jeśli ktoś ma jeszcze katalizator (w procesie katalitycznym jednym z produktów również jest woda).
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Jeżeli jezdzisz na kródkich odcinkach to w wydechu gromadzi się wilgoć i odparowuje podczas pracy silnika.Auta użytkowane na trasach zazwyczaj mają mniej wilgoci w ukl. wydechowym.
Kiedy spada temp. za zewnątrz takie zjawisko to norma.Lpg w aucie powoduje nieco większe dymienie niż na benzynie.
Jeśli nie ubywa płynu chłodzącego ani oleju to tylko para wodna.Nic szkodliwego przyjdzie wiosna to przestanie.
Kiedy spada temp. za zewnątrz takie zjawisko to norma.Lpg w aucie powoduje nieco większe dymienie niż na benzynie.
Jeśli nie ubywa płynu chłodzącego ani oleju to tylko para wodna.Nic szkodliwego przyjdzie wiosna to przestanie.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: