[80 B4 1z] bezpieczniki
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9 tdi 1Z] bezpieczniki
panowie mój znajomy wyjeżdża na pare dni i troche obawia się o swój samochód.nie ma niestety zadnego zabezpieczenia tylko blokade na kierownice ale dla chcącego nic trudnego.poddałem mu pomysł by wyciągnął jakieś bezpieczniki jak samochód stoi przez dłuższy czas.który bezpiecznik lub bezpieczniki najlepiej wyciagnąć by nie dało sie go odpalić??chodzi o silnikczek 1Z.
[80 B4 1z] bezpieczniki
jak dostać się do kabli podłączonych do bezpieczników. Chcę zrobić światła na przekaźnikach chciałbym się dostać do bezpieczników ale od dołu ich gniazd. Odkręcam 4 nakrętki od strony podszybia a ta płyta z gniazdami w których siedzą bezpieczniki ani drgnie. rozkręciłem od dołu deskę pod kierownicą ale tam taki gąszcz kabli, że chyba jednak lepiej będzie od góry. tylko powiedzcie mi jak wyciągnąć tę podstawkę z wszystkimi bezpiecznikami aby dobrać się do kabli.
Re: [80 B4 1z] bezpieczniki
nie musisz odkręcać tych 4 śrubek - bo to jest tylko osłona.andrzej1 pisze:jak dostać się do kabli podłączonych do bezpieczników. Chcę zrobić światła na przekaźnikach chciałbym się dostać do bezpieczników ale od dołu ich gniazd. Odkręcam 4 nakrętki od strony podszybia a ta płyta z gniazdami w których siedzą bezpieczniki ani drgnie. rozkręciłem od dołu deskę pod kierownicą ale tam taki gąszcz kabli, że chyba jednak lepiej będzie od góry. tylko powiedzcie mi jak wyciągnąć tę podstawkę z wszystkimi bezpiecznikami aby dobrać się do kabli.
Jak zdejmiesz pokrywkę od skrzynki bezpiecznikowej to poruszaj tym całym ustrojstwem w które wpina się bezpieczniki i przekaźniki, zobaczysz że się delikatnie rusza. Jest to taka podstawa, która wepchnięta jest w osłonę (taką ramkę dookoła). Z lewej i z prawej strony na tej ramce są zwykłe zatrzaski które musisz odgiąć i wyjąć samą podstawę bezpieczników, ramka zostaje na swoim miejscu, aczkolwiek nie wiele Ci to da, bo kable są grube i krótkie, pole manewru jest więc znikome, chyba że je poodpinasz
DODANO:
http://allegro.pl/item198731420_listwa_ ... b3_b4.html podstawa bezpieczników, czyli coś takiego, ramka zostaje w aucie
tylko w ten sposób bédé mial kolejne bezpieczniki.a tak wpiolbym sie przed bezpiecznikami i bylo by mniej skomplikowane. Masz jakies foty jak to wyglada w Twojej puszce? Jesli tak to wrzuc w temat lub na mojego maila.marko pisze:A nie prościej będzie wykorzystać gniazda bezpiecznikowe w poszce z bezpiecznikami do podłączenia nowych bezpieczników i przekażników