[80 B4 avant] oświetlenie bagażnika
[80 B4 avant] oświetlenie bagażnika
WItam, mam następujący preoblem po otwarciu klapy bagaznika nie zaświeca sie lmpka w bagazniku, normalnie działa jak się ją przełączy na świecienie, gdzie jest czujnik albo włącznik tej lampkw bagazniku ?
obcy33, zobacz czy z zamka tylnej klapy (nie tego na kluczyk) wychodzą przewody. Jeśli tak to w zamku masz włącznik światełka w bagażniku.
[ Dodano: 2010-01-22, 08:05 ]
Możliwe że gdzieś do zamka dostała się wilgoć i dlatego tak się dziej. Zrób próbę, jak zapali się światełko w bagażniku przy otwartej klapie wpiśnij palcem języczek zamka (tak jakbyś zatrzasnął klapę) jak zgaśnie to OK, poruszaj tak kilka razy, może się rozchodzi... Odblokowujesz oczywiście naciskając zamek z kluczykiem.
[ Dodano: 2010-01-22, 08:12 ]
A czy jak otwierasz klapę do końca to słyszysz taki dźwięk jakby jakaś kulka się przetaczała ? Spotkałem się też z takim włącznikiem światełka, takim przechyłowym. Może to "coś" przymarzło lub sie zabrudziło...
[ Dodano: 2010-01-22, 08:05 ]
Możliwe że gdzieś do zamka dostała się wilgoć i dlatego tak się dziej. Zrób próbę, jak zapali się światełko w bagażniku przy otwartej klapie wpiśnij palcem języczek zamka (tak jakbyś zatrzasnął klapę) jak zgaśnie to OK, poruszaj tak kilka razy, może się rozchodzi... Odblokowujesz oczywiście naciskając zamek z kluczykiem.
[ Dodano: 2010-01-22, 08:12 ]
A czy jak otwierasz klapę do końca to słyszysz taki dźwięk jakby jakaś kulka się przetaczała ? Spotkałem się też z takim włącznikiem światełka, takim przechyłowym. Może to "coś" przymarzło lub sie zabrudziło...