[80 B4]Nieszczęsne przednie zawieszenie, stukanie.
-
- Forum Audi 80
no co do Febi co i na skanie jest to sie wstrzymam...ysiul pisze:kiedyś kolega MIODEK wrzucił ten skan myślę że powinien on rozjaśnić sytuację http://img94.imageshack.us/img94/333/skanowanie0007.jpg
prawie całą zawiechę mam na podzespołach Sachsa oraz Lemfordera więc chyba na Lemfordera postawie i kupię tuleje, na allegro po 20 zł/szt to chyba nie jest coś wygórowanego...?
nie wiem czy od razu nie wymieniać sworzni... choć na przeglądzie mówił że są ok, a nie wymieniałem ich już dobre 2 lata... :lol:
potem na zbieżność jechać i tyle...
- DARODIABEL75
- Forum Audi 80
Ja wybrałem Lemfordera i jestem zadowolony. Polecam tą markę za tańsze części mniej zapłacisz a robocizna taka sama. Kupiłem zwykłe tuleje na wahacze i po 3 miesiącach nie dało sie jechać masakra na firmowych to narazie hulam 6 miesiecy i nic
Więcej wydasz u mechanika wymieniając tańsze podzespoły niż przepłacisz za porządną marke...
[ Dodano: 2009-12-09, 16:28 ]
A dzięki kolegom za wskazówki zaraz 10 wiec wymienimy co nie co przed zimą <ok>
Więcej wydasz u mechanika wymieniając tańsze podzespoły niż przepłacisz za porządną marke...
[ Dodano: 2009-12-09, 16:28 ]
A dzięki kolegom za wskazówki zaraz 10 wiec wymienimy co nie co przed zimą <ok>
no ja nie kupuję tanich zamienników, nauczyłem się już nie oszczędzać na tym...
a co do wymiany to też wolę sam się pomęczyć, niż dać mechanikowi który nie zrobi tego jak powinien... i jeszcze zedrze ze mnie..., myślę że jeden dzień stracę na to ale satysfakcję będę miał wielką że sam to zrobię :-o
więc wybór pada na Lemfordery
za łączniki tej firmy dawałem ok 70 zł niedawno <ok>
a co do wymiany to też wolę sam się pomęczyć, niż dać mechanikowi który nie zrobi tego jak powinien... i jeszcze zedrze ze mnie..., myślę że jeden dzień stracę na to ale satysfakcję będę miał wielką że sam to zrobię :-o
więc wybór pada na Lemfordery
za łączniki tej firmy dawałem ok 70 zł niedawno <ok>
- radek kocio
- Forum Audi 80
Ja też dzisiaj doszedłem do tego że to łączniki stabilizatora takie zamieszanie robią :evil:wymienilem na laczniki delphi i nie ma zadnego stukania. auto trzyma sie drogi, wreszcie cisza jaka chcialem miec. pare zlotych zostalo wlozone w zawieszenie, ale jestem narazie spokojny (odpukac :mrgreen: )
To teraz trochę filozofi :mrgreen: : Mamy 2 łączniki co daje nam 4 przeguby i niech na każdym z przegubów zrobi się luz np. 2mm to daje nam 8mm luzu, to nie sposób żeby nie tłukło.
-
- Forum Audi 80
http://moto.allegro.pl/item822843619_po ... coupe.html
[ Dodano: 2009-12-13, 23:14 ]
złożone jest dobrze to raczej coś ta poduszka jest za wysoka wcześniej mialem febi to ten dekielek odstawał 1.5 cm
[ Dodano: 2009-12-13, 23:14 ]
złożone jest dobrze to raczej coś ta poduszka jest za wysoka wcześniej mialem febi to ten dekielek odstawał 1.5 cm