[b4] śruby zabezpieczjące McGard
Powiedz dla sprzedawcy ze chcesz wiertlo do wiercenia resorow( sruby hartowane przy resorach to pikus ) jak porzadny sklep to bada wiedziec o co chodzi , a co do rozmiarow wiertel to proponuje najpierw M-6 N_10 i na koniec N 12 i leb powinien odpasc mozna bylo by zmierzyc ten stozek na srubie. aha i przec cala srube nie wierc, wystarczy jak leb odpadnie, felge zdejmiesz to lekko popukaj mlotkiem i rekoma pozostalosc szpilki powinna sie wykrecic
witam wiec dzisiaj sie podjelem walki z tymi srubami i powiem wam ze jest kicha :cry: kupilem dwa wiertla do hartowanie stali [czy jak to sie nazywa] 8 i 12 ale wierdzenie w tym to porazka przez kilka godzin ledwo co sie wbilem w srube :evil: nie wiem co tu mozna z tym zrobic ??
a i dodam ze najlepiej sie wiercilo wiertlem do metalu ale dlugo nie wytrzymaly bo w kilka minut wykonczylem 3 wiertla :-x
a co do tego spawania jak ma sie dobrego spawacza to da sie przyspawac cos do srubt zeby ja odkrecic mi sie udalo
pozniej zapodam fotkie jak to wygladalo