Witam. Uzyłem już szukajki ale niestety nikt chyba nie miał takiego problemu. A więc motor kręci się, podaje paliwo na cylindry, daje iskrę, immo gaśnie, na vagu brak błędów ale nie odpala.. Strzela tylko w wydech a poza tym nic się nie dzieje. Zapłon na pierwszym cylindrze wypada około 90 stopni za GMP. Co może być uszkodzone w takim wypadku. Zaznaczam że sprawdziłem ustawienie rozrządu, wszystko pasuje według palącego ABC.
Podmieniałem już ECU i moduł cewek, dalej to samo.. czekam na konstruktywne odpowiedzi nie stylu "wymień silnik, auto itp.
Pozdrawiam
//poprawilem temat - spiczi
[B4 ABC] Nie odpala
-
- Forum Audi 80
[B4 ABC] Nie odpala
Ostatnio zmieniony 11 gru 2009, 00:38 przez Gregor1984, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdz czy nie jest przestawiona zapłon to co podajesz to ci nigdy ne oppali zapłon powinien mieć od 7 do 27 stopni przed GMP w tym silniku. auto wczesniej chodziło i coś było robione i teraz nie chce palić czy takie nabyłeś? napisz swój e-mail to ci podesle pare fotek jak ma być ustawiony zapłom i znaki na aparacie zapłonowym.
[ Dodano: 2009-12-11, 08:47 ]
jeszcze jezeli masz z kad podmienić to podmien przemiennik magnetyczny na wale korbowym sa 2 jezeli zmienisz i nie odpali to szukaj powrawnego ustawienia zapłonu.
[ Dodano: 2009-12-11, 08:47 ]
jeszcze jezeli masz z kad podmienić to podmien przemiennik magnetyczny na wale korbowym sa 2 jezeli zmienisz i nie odpali to szukaj powrawnego ustawienia zapłonu.
- siwusek216
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Czujniki na miernik wyglądają na w porządku. Mam drugie takie samo audi prywatne, a to które "rzuciło palenie" jest po lekkim dzwonie. Chętnie pozamieniałbym te czujniki na próbę ale mam pytanie czy isnieje jakis nie czasochłonny sposób na zamianę czujników. Zaznaczam że oba auta mają skrzynię automat co ogranicza znacznie i tak małe miejsce w komorze silnika. I zastanawia mnie fakt czy jeśli czujnik jest niesprawny to czy będzie iskra tyle że w innym miejscu? :roll: