[Audi 80 B3] 1,8S NIUNIA by G_DRAGON = powrót do serii...
[Audi 80 B3] 1,8S NIUNIA by G_DRAGON = powrót do serii...
[center]
wszystkich Klubowiczów
W klubie jestem już od czerwca, jak tylko zostaliśmy (z Narzeczoną :mrgreen: ) szczęśliwymi właścicielami NIUNI <hura>
ale jakoś nie było jeszcze okazji jej tu opisać i dać <ptryk> więc pomyślałem, że najwyższy czas to zmienić
[/center]
[center]A więc tak:
Jak w tytule, jest to B3 z silnikiem 1,8S PM z lipca 91.
Fabryczne wyposażenie to:
Centralny zamek.
Automatyczne ssanie.
Manualny szyberdach.
Antena w tylnej szybie.
wspomaganie hamulców.
Wspomaganie kierownicy.
Elektryczna regulacja świateł.
Podgrzewane dysze spryskiwaczy.
Poprzedni właściciel dodał:
Hak holowniczy.
Instalacja gazowa.
Teraz może kilka słów o tym co chciałbym w niej zrobić:
Głównie chodzi mi o uzyskanie coś w stylu US i DUB... 8-) , a co z tego wyjdzie to czas pokaże :mrgreen:
Bra.
Obrysówki US. √
Alumki 17cali... √
Przyciemnić szybki.
Przebudowa wnętrza.
Czerwone tylne migacze. √
Tylne lampy + blenda US. √
Wzbogacić seryjne wyposażenie.
Zmiana zderzaków (może z competition...).
Zmiana przednich lamp (jeszcze się zastanawiam jakie). [/center]
[center]I jeszcze parę innych szczegółów, ale jakie to wyjdzie w praniu... <rotfl2> [/center]
[center]Po zakupie... <czesiek>
[/center]
[center] [/center]
[center]Tutaj będę przedstawiał wszelkie zmiany w NIUNI...
Zmiana tablic, chromowane ramki pod tablice, i likwidacja oznaczeń (Audi i 1,8S).√
Nasza maskotka która wszędzie jeździ z nami, i gadżet w postaci smyczy (niby nic takiego, a cieszy).√
______
Zmiana tarczy szybkościomierza na US w milach, a później dodane oznaczenie S-line na obrotku.√
Wielkie dzięki Koledze: gornik
______ [/center]
[center] Wpadła mi w ręce chromowana nakładka kamei, myślałem że będzie efekt podobny do B4.
Cóż, jak widać nie wszystko z kamei jest the best...√
Po dwóch tygodniach ściągnąłem ją i wróciłem do ori grilla 8-)
Wczoraj zamontowałem tylne kierunkowskazy czerwone. Na razie są made in seima, a jak gdzieś dorwę ori hella w wersji US, to zmienię.√
A tu fotki przednich kierunków z postojówkami US by G_DRAGON TUNING. √
___POSTOJÓWKI__________PRAWY KIERUNEK__________LEWY KIERUNEK___________AWARYJNE____
_________
Dzisiaj sobie zmieniłem znaczek nad schowkiem.√
I następny modzik...
60 led'owy STOP który jest już zemną od mojego pierwszego samochodu.√
______
Likwidacja półeczki nad radiem (na razie nie wszystko podłączone, ale będzie).√
Mała tabliczka imienna za przednią szybą.√
______
Rękawiczki bokserskie pod lusterkiem ( kto mi ustawi walkę z Adamkiem ).√ Skradzione :evil:
______ ______
A teraz to na co większość z was czekała... tył z lampami na klapie US + blenda US Avant + tablica na wymiarach US. <rotfl2> √
Wielkie dzięki dla Kolegów: rajdowiec86 i pandamix
_ _ _ _
Parę fotek z urlopu z NIUNIĄ w tle.
_ _ _ _
No i na zimę zagościła nowa zabawka na pokładzie, czyli wyświetlacz temperatury zewnętrznej. <mikolaj> √
Wielkie dzięki Koledze: Kunik
_ _
Jak już pisałem, z 13 na 14 Listopada 2010 roku miałem włamanie do Niuni, tu parę fotek z tego smutnego doświadczenia... <buu>
_ _ _ _
I tu trzy fotki z montażu Radia AUDI SYMPHONY I, które już było prawie gotowe i zostało skradzione <zly> <buu>
Wielkie dzięki Koledze: Adaś Lee, za pomocne rady
_ _
Tunele nawiewu na nogi pasażerów z tyłu + elektroniczny ściemniacz lampki wnętrza .√
Wielkie dzięki Koledze: Dziki, za nawiewy
______ ______
Miały być fotki nowych modów, a tu znowu coś złego dotknęło NIUNIĘ. Dziadek seicentem wjechał jej w tył... <zly> <buu>
______ ______
No to lecimy pomalutku do przodu... Ostatnio zawitała Tapicerka klapy bagażnika do naszej Niuni .√
Coś co wymieniłem na początku sezonu, ale zdjęcia gdzieś wcięło, to dodaję teraz. Z racji tego że stary wentylator odmówił posłuszeństwa, postanowiłem trochę ulepszyć układ chłodzenia i wymienić go na dwu wiatrakowy, różnica zauważalna od zaraz :mrgreen: .√
Wielkie dzięki Koleżance: zana,
______ ______
Zmiana popielniczek, z przodu na tą z kompletu z dodatkowymi zegarami a z tyłu wersja US :mrgreen: I przy okazji zrezane podświetlenia na czerwonych diodach smd <cieszy> .√
______ ______
______ ______
I na koniec gratki zakupione, a czekające z jakiś powodów na montaż... <fiu fiu>[/center]
[center]
Obrysówki US
Elektryczne szybki X4
Alum felgi 17cali wzór AUDI R8
Maty do podgrzewanych siedzeń
Elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka
Alarm ze sterowaniem centralnym i pilotem scyzorykiem
Radio AUDI SYMPHONY I Już było i zostało Skradzione :evil:
[/center]
[center]W miarę możliwości (i jak mi się jeszcze coś przypomni) będę uaktualniał post, i oczywiście czekam na wasze "za i przeciw"... <yes>
Już niedługo nowe dane z modów
<czesiek> Krytykę przyjmuję na klatę, pochwały do serca, propozycje do głowy <czesiek> [/center]
[center] [/center]
wszystkich Klubowiczów
W klubie jestem już od czerwca, jak tylko zostaliśmy (z Narzeczoną :mrgreen: ) szczęśliwymi właścicielami NIUNI <hura>
ale jakoś nie było jeszcze okazji jej tu opisać i dać <ptryk> więc pomyślałem, że najwyższy czas to zmienić
[/center]
[center]A więc tak:
Jak w tytule, jest to B3 z silnikiem 1,8S PM z lipca 91.
Fabryczne wyposażenie to:
Centralny zamek.
Automatyczne ssanie.
Manualny szyberdach.
Antena w tylnej szybie.
wspomaganie hamulców.
Wspomaganie kierownicy.
Elektryczna regulacja świateł.
Podgrzewane dysze spryskiwaczy.
Poprzedni właściciel dodał:
Hak holowniczy.
Instalacja gazowa.
Teraz może kilka słów o tym co chciałbym w niej zrobić:
Głównie chodzi mi o uzyskanie coś w stylu US i DUB... 8-) , a co z tego wyjdzie to czas pokaże :mrgreen:
Bra.
Obrysówki US. √
Alumki 17cali... √
Przyciemnić szybki.
Przebudowa wnętrza.
Czerwone tylne migacze. √
Tylne lampy + blenda US. √
Wzbogacić seryjne wyposażenie.
Zmiana zderzaków (może z competition...).
Zmiana przednich lamp (jeszcze się zastanawiam jakie). [/center]
[center]I jeszcze parę innych szczegółów, ale jakie to wyjdzie w praniu... <rotfl2> [/center]
[center]Po zakupie... <czesiek>
[/center]
[center] [/center]
[center]Tutaj będę przedstawiał wszelkie zmiany w NIUNI...
Zmiana tablic, chromowane ramki pod tablice, i likwidacja oznaczeń (Audi i 1,8S).√
Nasza maskotka która wszędzie jeździ z nami, i gadżet w postaci smyczy (niby nic takiego, a cieszy).√
______
Zmiana tarczy szybkościomierza na US w milach, a później dodane oznaczenie S-line na obrotku.√
Wielkie dzięki Koledze: gornik
______ [/center]
[center] Wpadła mi w ręce chromowana nakładka kamei, myślałem że będzie efekt podobny do B4.
Cóż, jak widać nie wszystko z kamei jest the best...√
Po dwóch tygodniach ściągnąłem ją i wróciłem do ori grilla 8-)
Wczoraj zamontowałem tylne kierunkowskazy czerwone. Na razie są made in seima, a jak gdzieś dorwę ori hella w wersji US, to zmienię.√
A tu fotki przednich kierunków z postojówkami US by G_DRAGON TUNING. √
___POSTOJÓWKI__________PRAWY KIERUNEK__________LEWY KIERUNEK___________AWARYJNE____
_________
Dzisiaj sobie zmieniłem znaczek nad schowkiem.√
I następny modzik...
60 led'owy STOP który jest już zemną od mojego pierwszego samochodu.√
______
Likwidacja półeczki nad radiem (na razie nie wszystko podłączone, ale będzie).√
Mała tabliczka imienna za przednią szybą.√
______
Rękawiczki bokserskie pod lusterkiem ( kto mi ustawi walkę z Adamkiem ).√ Skradzione :evil:
______ ______
A teraz to na co większość z was czekała... tył z lampami na klapie US + blenda US Avant + tablica na wymiarach US. <rotfl2> √
Wielkie dzięki dla Kolegów: rajdowiec86 i pandamix
_ _ _ _
Parę fotek z urlopu z NIUNIĄ w tle.
_ _ _ _
No i na zimę zagościła nowa zabawka na pokładzie, czyli wyświetlacz temperatury zewnętrznej. <mikolaj> √
Wielkie dzięki Koledze: Kunik
_ _
Jak już pisałem, z 13 na 14 Listopada 2010 roku miałem włamanie do Niuni, tu parę fotek z tego smutnego doświadczenia... <buu>
_ _ _ _
I tu trzy fotki z montażu Radia AUDI SYMPHONY I, które już było prawie gotowe i zostało skradzione <zly> <buu>
Wielkie dzięki Koledze: Adaś Lee, za pomocne rady
_ _
Tunele nawiewu na nogi pasażerów z tyłu + elektroniczny ściemniacz lampki wnętrza .√
Wielkie dzięki Koledze: Dziki, za nawiewy
______ ______
Miały być fotki nowych modów, a tu znowu coś złego dotknęło NIUNIĘ. Dziadek seicentem wjechał jej w tył... <zly> <buu>
______ ______
No to lecimy pomalutku do przodu... Ostatnio zawitała Tapicerka klapy bagażnika do naszej Niuni .√
Coś co wymieniłem na początku sezonu, ale zdjęcia gdzieś wcięło, to dodaję teraz. Z racji tego że stary wentylator odmówił posłuszeństwa, postanowiłem trochę ulepszyć układ chłodzenia i wymienić go na dwu wiatrakowy, różnica zauważalna od zaraz :mrgreen: .√
Wielkie dzięki Koleżance: zana,
______ ______
Zmiana popielniczek, z przodu na tą z kompletu z dodatkowymi zegarami a z tyłu wersja US :mrgreen: I przy okazji zrezane podświetlenia na czerwonych diodach smd <cieszy> .√
______ ______
______ ______
I na koniec gratki zakupione, a czekające z jakiś powodów na montaż... <fiu fiu>[/center]
[center]
Obrysówki US
Elektryczne szybki X4
Alum felgi 17cali wzór AUDI R8
Maty do podgrzewanych siedzeń
Elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka
Alarm ze sterowaniem centralnym i pilotem scyzorykiem
Radio AUDI SYMPHONY I Już było i zostało Skradzione :evil:
[/center]
[center]W miarę możliwości (i jak mi się jeszcze coś przypomni) będę uaktualniał post, i oczywiście czekam na wasze "za i przeciw"... <yes>
Już niedługo nowe dane z modów
<czesiek> Krytykę przyjmuję na klatę, pochwały do serca, propozycje do głowy <czesiek> [/center]
[center] [/center]
Ostatnio zmieniony 21 mar 2013, 18:32 przez G_DRAGON, łącznie zmieniany 42 razy.
Dziękuję za komentarze :mrgreen:
Laminatów nie chcę, ale nie umiem znaleźć nic interesującego, może jakieś dokładki <idea>
duo nie mam na razie fotek tych obrysówek, ale jak zrobię to ci wyślę na PW
I kolor jest podobno granatowa perła, ale przyznam się że jak ją kupowałem to sam myślałem że jest czarna
Laminatów nie chcę, ale nie umiem znaleźć nic interesującego, może jakieś dokładki <idea>
duo nie mam na razie fotek tych obrysówek, ale jak zrobię to ci wyślę na PW
I kolor jest podobno granatowa perła, ale przyznam się że jak ją kupowałem to sam myślałem że jest czarna
Hmmm...
Ramki na razie zostają, zobaczymy...
GerB3 może masz rację, ale ja nie chcę robić z niej 90'tki (zderzaki za bardzo się chowają pod auto,przednie lampy mi nie podchodzą z powodu zintegrowanych postojówek zamiast migaczy,od blendy wolę lampy US/JAPAN,a felgi myślę o 17"), mam pewną wizję i chcę zobaczyć co z tego wyjdzie
A tymczasem dodałem 4 nowe fotki na początku tematu :mrgreen:
Ramki na razie zostają, zobaczymy...
GerB3 może masz rację, ale ja nie chcę robić z niej 90'tki (zderzaki za bardzo się chowają pod auto,przednie lampy mi nie podchodzą z powodu zintegrowanych postojówek zamiast migaczy,od blendy wolę lampy US/JAPAN,a felgi myślę o 17"), mam pewną wizję i chcę zobaczyć co z tego wyjdzie
A tymczasem dodałem 4 nowe fotki na początku tematu :mrgreen: