Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80,B3] Komplet wkładek i stacyjka

ODPOWIEDZ
Amper

[80,B3] Komplet wkładek i stacyjka

Post autor: Amper » 21 lis 2009, 19:56

Witam wszystkich, jestem nowy na forum i chciałbym prosić o Waszą pomoc. Od pół roku posiadam Audi 80 B3 z 1991 roku. Odkąd go kupiłem ma on taki mankament, że drzwi kierowcy oraz stacyjka otwiera się jednym kluczykiem a drzwi pasażera można otworzyć jedynie od środka. Bagażnik jest cały czas otwarty bo też nie pasuje do niego kluczyk. Postanowiłem kupić cały komplet wkładek ze stacyjką z allegro ale wszystkie aukcje takich kompletów są do B4. Czy ktoś może wie czy w B4 są takie same wkładki i stacyjka czy może nie będzie u mnie pasować ? Poniżej zamieszczam linki do tych aukcji. Z góry dziekuje za szybką odpowiedź.

Pozdrawiam, Paweł

http://www.allegro.pl/item802691176.html
http://www.allegro.pl/item819908497.html

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 21 lis 2009, 20:58

Klamki i stacyjka powinna pasować ale nie jestem pewien co do zamka tylnej klapy a nie lepiej ci zainwestować parę groszy więcej i zamontować centralny zamek z alarmem tak jak ja zrobiłem i masz luksus :-D

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 21 lis 2009, 22:01

powinien kolego pasować i do klapy. Uwaga Jarka jest słuszna aczkolwiek ja bym założył i nowe wkładki do zamków i tez centralny bo to różnie jest z centralnym raz mi zamarzł w zimie i przydaje się mieć sprawne zamki.
P.S.
jak będziesz rozkręcał drzwi i zechcesz dostać się do zamka zdejmując ramkę z szybą to później zanim założysz boczek to zobacz czy dobrze spasowałeś ramkę z szybą do drzwi i czy się lekko zamykają bo ciężko otwierać potem drzwi.

limal19
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: limal19 » 21 lis 2009, 22:19

witam kolego powiem ci taką rzecz jezeli niepasuja ci kluczyki to poszukaj kogos co układa zamki ja miałem włama do swojej audicy i został uszkodzony zamek od kierowcy i bagaznika znalazłem goscia (klucznika od dorabiania kluczy)co powiedział mi 40 zł od ułozenia zamka pod jeden kluczyk ale musiałem poszukac dobrych wkładek nie zniszczonych ,u ciebie sa dobre wkładki wiec powinien ci pomuc niesiesz wkładke i kluczyk on układa dopasowujei sprawa załatwiona

Amper

Post autor: Amper » 22 lis 2009, 08:45

Dzięki wszystkim za szybką odpowiedź. limal19 niestety wkładki też mam niesprawne. Na moje nieszczęście 2 tygodnie temu ktoś stuknął mi na parkingu w drzwi kierowcy tak, że zablokowała się zewnętrzna klamka co spowodowało zablokowanie mi dostępu do samochodu, dlatego też musiałem "włamać" się przy pomocy śrubokręta przez drzwi pasażera :P (bo do nich i tak nie pasował mój kluczyk). Teraz jak będe wymieniał drzwi to postanowiłem zrobic porzadek z tymi wkładkami. Co do centralnego to na obecną chwile to za duży chyba będzie dla mnie wydatek (szczególnie przed swietami), także pomyśle o tym ewentualnie później i zorientuje się ile to u mnie by kosztowało bo samemu chyba nie jest łatwe to zrobić ? Jeszcze raz dzięki wszystkim :)

limal19
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: limal19 » 22 lis 2009, 11:22

kolego centralny z alarmem kupiłem na alegro za 150 zł z wysyłka a załozyłem go sam tez myslałem ze niedam rady ale jest tem instrukcja i krok po kroku dałem rady a jakbys chciał sam centralny to jest on duzo tanszy dodam ze kupiłem ten zestaw z kluczykiem typu scyzoryk ,a najwiecej kłopotu sprawiło mi montaz siłownikow w dzrzwiach ale podejzałem u szwagra i załozyłem , jak sie zdecydujesz to napisz to wysle ci foty jak załozyc siłowniki reszta to juz pikus ,instrukcja i checia dasz rade pozdrawiam

Awatar użytkownika
piekarelk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piekarelk » 02 gru 2009, 13:57

Ja mialem u siebie podobny problem tylko ze ja mialem 2 kluczyki,jednym otwieralem drzwi kierowcy i stacyjke a drugim reszte.To nie jest takie trudne mozna samemu dorobic wkladke do kluczyka wystarczy troche pracy i maly drobny pilniczek.Chyba ze masz ostro rozwalone to nawet z jakies uzywanej mozna wyjac i dopasowac,troche zabawy bedziesz mial z wymiana stacyjki.Powodzenia. :-)

Awatar użytkownika
G_DRAGON
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: G_DRAGON » 14 gru 2009, 00:06

Panowie, podłączę się do tematu...
Mam pytanie, bo ja mam 2 klucze ale jednym (grubszym) otwieram drzwi od kierowcy i pasażera, a drugim (chudszym) odpalam stacyjkę, natomiast bagażnika nie umiem otworzyć żadnym...
Myślę że z bagażnikiem było kombinowane, ale czy takie dwa klucze były ori w naszych niuniach :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
jagna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jagna » 14 gru 2009, 10:21

G_DRAGON pisze:Panowie, podłączę się do tematu...
Mam pytanie, bo ja mam 2 klucze ale jednym (grubszym) otwieram drzwi od kierowcy i pasażera, a drugim (chudszym) odpalam stacyjkę, natomiast bagażnika nie umiem otworzyć żadnym...
Myślę że z bagażnikiem było kombinowane, ale czy takie dwa klucze były ori w naszych niuniach
Nie mam samochodu od nowości ale kluczyk wgląda na oryginalny. U mnie jednym kluczykiem otwieram drzwi, bagaznik i odpalam stacyjke.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 14 gru 2009, 11:55

Jednym kluczykiem powinieneś otwierać wszystko i odpalać autko jeśli tak nie jest to były zmieniane wkładki w zamkach ;-)

Awatar użytkownika
G_DRAGON
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: G_DRAGON » 14 gru 2009, 12:25

Acha, oba te klucze są ori Audi tylko tak jak wspomniałem do drzwi jest grubszy a do stacyjki chudszy, to myślałem że to tak ma być, dopiero czytając wasz temat zacząłem mieć wątpliwości :-P
Dzięki za rozwianie ich :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl