Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 1.9TDI 1Z] automat - brak płynnosci zmiany biegów

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
Zak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zak » 03 cze 2009, 08:35

bo do wspomy też jest olej hydrauliczny o podobnych właściwościach potrzeby....
do automata olej klasy dexron II lub III tylko któy jest gęstszy??

dobo26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dobo26 » 03 cze 2009, 22:41

Tego ja nie wiem. U mnie mam drugiej klasy i skrzynia dziala bez zarzutów. Pozdrawiam

pjuras1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pjuras1 » 09 cze 2009, 21:22

:lol: witam, u mnie miałem ten sam problem,zrobiłem remont skrzynki wymieniłem wszelkie oleje magik od skrzynek porobił wszystko i zbaraniał jak sie okazało ze nic sie nie zmieniło, więc podjechałem do starszego meczanika on popatrzył i nic, pojezdziłem tak jeszcze troche i nawet sie przyzwyczaiłem. ale pojeczałem do mechanika uszczelnić rurki podcisnienia ,a tam małolat przestawił zapłon i jak ręką odjoł wszystko gra i buka :lol: .nie wiem jak w dizlu ale w benzynie pomogło

[ Dodano: 2009-06-09, 21:26 ]
dajcie znać czy pomogło ? :lol:

rafael8100
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafael8100 » 08 gru 2009, 16:21

mam podobny problem ze swoją audicą a mianowicie objaw jest taki jakby się sprzęgło ślizgało po czym przerzuca na bieg awaryjny. zauważyłem że problem ustępuje gdy dziwignie biegów przesunie się delikatnie w stronę biegu 3 i przytrzyma. więc myślę ze jest to związane z luzami na lince biegów lub w skrzyni jeżdżę już tak z rok ale jak puszcze drążek to skrzynia wariuje. słyszałem że są tam jakieś kanały olejowe i zależnie od pozycji drążka olej płynie przez inny kanał jeżeli mam rację z tymi luzami to poprostu olej nie trafia w odpowiedni kanał i dlatego skrzynia przerzuca się w tryb awaryjny. napiszcie co o tym myślicie i czy może jestem w błędzie

zwierzak213a2

Post autor: zwierzak213a2 » 09 gru 2009, 17:16

U mnie bylo tak na zimnym silniku wszystko ok przekroczyl tylko 70 stopni i sie zaczynala jazda : zmiana przy okolo 5500 obrotow pozniej przechodzil w tryb awaryjny czyli tylko bieg trzeci . Winowajca byl czujnik predkosci w skrzyni . Czesta przyczyna dziwnej zmiany biegow jest rowniez czujnik polozenia przepustnicy .

Awatar użytkownika
pilocik69
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pilocik69 » 15 gru 2009, 08:59

apropo wymiany na manuala, to ja sie zamknalem w 1300zl to chyba nie duzo. jak chcesz zostawic sobie ten samochód to polecam wymiane. Z ta skrzynia nie dojdziesz do ladu, szkoda czasu, kasy i nerwow. Jeszcze dodam ze po wymianie udalo mi sie sprzedac skrzynie + polosie, takze wymiana kosztowala mnie 600zl.......... <mikolaj>

Jak masz jakies pytanie to pytaj.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl