[80 B3] Wycieraczki i spryskiwacz
[80 B3] Wycieraczki i spryskiwacz
witam, moje wycieraczki bardzo wolno pracują a spryskiwacz nie ma siły pryskać. zastanawiam sie czy to moze byc problem masy??tylko czy wycieraczki i spryskiwacz ma wspólna mase?? akumulator jest dobry!! w dzisiejszej pogodzie to by mi sie to przydało :mrgreen: !
Ostatnio zmieniony 20 gru 2009, 15:02 przez GOMEZ, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Brother_red
- Forum Audi 80
podłączyłem osobną masę(-) i nic, tak ja było tak jest. teraz będę szukał w plusie(+) no i zerknę na przełącznik. jak się coś zmieni to napisze
[ Dodano: 2007-02-18, 15:44 ]
[ Dodano: 2007-02-19, 11:00 ]
Przełącznik uratowany i moje nerwy też :mrgreen: . W sklepie motoryzacyjnym kupiłem WIRE DRYER za jakies 10zl. jest to środek do usprawnienia instalacji elektrycznych(pochłania wilgoć, poprawia styki,klemy itp.) wpsikałem go do przełącznika i dzisiaj rano cud się stal wszystko działa elegancko . POZDRAWIAM
[ Dodano: 2007-02-18, 15:44 ]
miałes racje problem tkwi w przełączniku. dziekiBrother_red pisze:Wcześniej w B3 miałem właśnie problem ze słabo działającymi spryskiwaczami! Problem tkwił w przełączniku! Jak mocno docisnąłem do siebie manetkę to waliły super! Przełącznik się skończył.
[ Dodano: 2007-02-19, 11:00 ]
Przełącznik uratowany i moje nerwy też :mrgreen: . W sklepie motoryzacyjnym kupiłem WIRE DRYER za jakies 10zl. jest to środek do usprawnienia instalacji elektrycznych(pochłania wilgoć, poprawia styki,klemy itp.) wpsikałem go do przełącznika i dzisiaj rano cud się stal wszystko działa elegancko . POZDRAWIAM
Witam wszystkich
jestem urzytkownikiem audi 80 B4 ABK od jakis 3 tygodni.Chcialem sie zapytac czy u was tez spryskiwacz przedniej szyby opuznia za wycieraczka, czyli w pierwszej chwili jak nacisne spryskiwacz to wycieraczka przeciera sucha szybę i pewnie tym samym ją rysuje.
Czy da sie ten element wyeliminowac??
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
jestem urzytkownikiem audi 80 B4 ABK od jakis 3 tygodni.Chcialem sie zapytac czy u was tez spryskiwacz przedniej szyby opuznia za wycieraczka, czyli w pierwszej chwili jak nacisne spryskiwacz to wycieraczka przeciera sucha szybę i pewnie tym samym ją rysuje.
Czy da sie ten element wyeliminowac??
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
- percevalle
- Audi 80 Klub
watpie bo zalany byl plyn zimowy, przez pare km ladnie pryskal, a potem powoli coraz słabiej az w koncu przestal pryskacIC69 pisze:Może po prostu zamarzła? Wstaw auto na kilka godzin do ciepłego garażu, to może ożyje.
sprawdze jutro jeszcze bezpieczniki i czy słychac ta pompke tez sprawdze bo moze sie dysze zatkały ale to malo prawdopodobne