Witam,
Doszedłem do wniosku że mam do wymiany w mojej skrzyni synchronizator drugiego biegu,bo mam ogromne kłopoty z wrzucaniem dwójki na zimnym silniku,na ciepłym lepiej ale niedużo,ogólnie cały czas trzeszczy przy wrzucaniu..i teraz moje pytanie na czym polega wymiana takiego synchronizatora?można go normalnie kupić?jaki jest jego koszt?bo rozumiem że skrzynie trzeba wyjmować.Może robił ktoś coś takiego?
[B4 2.0E +LPG] Synchronizator dwójki
Po 1. Jeżeli Tobie to tak przeszkadza to najtaniej wyjdzie wymienić skrzynie bo robota skrzyni wyniesie dużo więcej.
Po 2. Znam na to sposób przy którym nie będzie zgrzytać po prostu nie zmieniaj biegu na wysokich obrotach a najlepiej rób tak: wrzucasz 1 jedziesz i zamiast odrazu na 2 bieg sekunde przytrzymaj się na luzie i 2
Po 2. Znam na to sposób przy którym nie będzie zgrzytać po prostu nie zmieniaj biegu na wysokich obrotach a najlepiej rób tak: wrzucasz 1 jedziesz i zamiast odrazu na 2 bieg sekunde przytrzymaj się na luzie i 2
Witam przerabiałem ostatnio podobny problem tylko w silniku TDI i poszedł mi synchronizator 3 biegu (objawy dokładnie takie same ) tez stawiałem na to ze skończy się tylko na wymianie synchronizatora bo niby to ok 500zł z robocizną czyli w miarę.... ale okazało się ze do wymiany są jeszcze łożyska ... koszty zaczęły przekraczać 1000zł skończyło się na wymianie skrzyni bo było taniej, warto sprawdzić w jakim stanie jest sprzęgło bo to jedna robota a po co płacić dwa razy za robociznę....