Witam
dzisiaj przy odpalaniu samochodu zdecydowałem się nakręcić film bo nie wiem czy to jest normalne zachowanie np silnik przy odpaleniu przez chwile ma nierowne obroty. sendspace
rapid i inne
Na serwerze sendspace na dole po prawej kliknąć w nieaktywne okno pobierz i sie powinno pobrać
[B4 94r 1Z] Odpalanie przy -15 czy wszystko ok? - Film
Czesc po pierwsze to nie jest to normalne odpalanie silnika !!! Mój 1Z pali na dotyk a nie krecę nim tyle co ty.
Nierówne obroty silnika moga swiadczyc o tym ze masz koncowki wtrysków do wymiany czy sprawdzałes kiedyś pod jakim cisnieniem puszczają i czy nie leją???.
[ Sprawdz działanie swiec żarowych] !!! jest o tym dużo napisane
[ Czy masz dobre paliwo ] To podstawa !!!1 zimą.
Silnik 1Z odpala bez najwiekszych problemów jeżeli masz ciśnienie-sprawne świece żarowe dobry olej silnikowy nie mineralny, co ułatwia rozruch i sprawnego nastawnika to też ma ogromny wpływ na podawaną dawke paliwa.
[
Nierówne obroty silnika moga swiadczyc o tym ze masz koncowki wtrysków do wymiany czy sprawdzałes kiedyś pod jakim cisnieniem puszczają i czy nie leją???.
[ Sprawdz działanie swiec żarowych] !!! jest o tym dużo napisane
[ Czy masz dobre paliwo ] To podstawa !!!1 zimą.
Silnik 1Z odpala bez najwiekszych problemów jeżeli masz ciśnienie-sprawne świece żarowe dobry olej silnikowy nie mineralny, co ułatwia rozruch i sprawnego nastawnika to też ma ogromny wpływ na podawaną dawke paliwa.
[
Kąt wtrysku zapomniałem też dodać. sprawdzisz to u kogoś kto ma możliwość podłaczenia pod komuter VAG. i sprawdzenie go. koszt za podłaczenie to okolo 50zł.
Swiece sam sprawdzisz bez problemu sam. to żaden problem.
Końcówki wtryskiwaczy kosztują około 60zł za szt, a msz ich 4. do tego koszt wymiany okolo 40-80zł zależne od miejsca.
Swiece sam sprawdzisz bez problemu sam. to żaden problem.
Końcówki wtryskiwaczy kosztują około 60zł za szt, a msz ich 4. do tego koszt wymiany okolo 40-80zł zależne od miejsca.