[b4 1.9tdi 1Z] mrugająca kontrolka świec żarowych i przepły
[b4 1.9tdi 1Z] mrugająca kontrolka świec żarowych i przepły
<mikolaj> witam wszystkich,mam pytanie i usterkę tego typu : po odpaleniu silnika, audiczka popracuje ok 1 minuty i zaczyna migać kontrolka od świec żarowych, po sprawdzeniu świec na tak zwaną iskrę,na kabelek,wszystkie świece po zdjęciu "kapturków" iskrzą <lol> ,czyli po mojemu świece są ok. jaka jeszcze może być przyczyna,a dodam tylko żę zaczęła mi sie"mulić" troche i po podłączeniu do kompa,wykazało żę do wymiany jest przepływomierz powietrza,,mam piersburga,,,czy po wymianie przepływomierza, będzie auto lepszego "buta" miało??? :?: proszę o pomoc <osohozi> :oops: :oops:
- krzyzak2211
- Forum Audi 80
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Tak różnica jest niesamowita Ja raz odłączyłem wtyczkę od przepływki i auto jechało tak jakby były podłączone 2 przyczepy z burakami. Totalny muł.radek84 pisze:po podłączeniu do kompa,wykazało żę do wymiany jest przepływomierz powietrza,,mam piersburga,,,czy po wymianie przepływomierza, będzie auto lepszego "buta" miało???
ja to tak od razu nie zaczynałbym od wymiany tej przepływki....jeżeli poprzedni właściciel nie dbał o auto,rzadko wymieniał filtry..a przede wszystkim powietrza...to przepływka może być po prostu brudna....i nie pracuje prawidłowo,i to należało by sprawdzić i ewentualnie wyczyścić....oczywiście w odpowiedni sposób...
[b4 1.9tdi] mrugająca kontrolka świec żarowych i przepływom
przepływke przemyłem pod ciśnieniem benzyną ekstrakcyjną,,faktycznie była troche brudna,ale na komputerze pokazywało mi jaka powinna być dana wartość w danej chwili np. po dodaniu gazu, a u mnie stoi w jednym miejscu,żadnych zmian takich jak powinno w danej chwili byćjanuszbin pisze:ja to tak od razu nie zaczynałbym od wymiany tej przepływki....jeżeli poprzedni właściciel nie dbał o auto,rzadko wymieniał filtry..a przede wszystkim powietrza...to przepływka może być po prostu brudna....i nie pracuje prawidłowo,i to należało by sprawdzić i ewentualnie wyczyścić....oczywiście w odpowiedni sposób...