Witam.Przymierzam się do zrobienia rozrządu w swojej niuni..bo tak szczerze nie mam pojęcia kiedy ktos wczesniej to robił.Moje pytanie jest takie..czytając katalogi wywnioskowałem ze mam problem ponieważ od 90r był montowany tak tzw napinacz parafinowy który kosztuje ho ho ho..teraz pytanie-jak wygląda wymiana rozrządu??widziałem żę mozna dostać rolke napinającą i pasek..czy to wystarczy??jaką żywotność ma ten napinacz parafinowy..nigdy nie miałem jeszcze do czynienia z rożrządami w benzynach..dlatego prosze o wyrozumiałość.
Co należy wymienić i jakie są koszty..pozdrawiam
[2.3 ng coupe b3]rozrząd servis
- hakanos007
- Forum Audi 80
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- hakanos007
- Forum Audi 80
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja zmienialem w dwuch coupejkach produkowanych przed 90 i w obu nie poluzowywalem pompy zaczynalem zakladac pasek od dolu na pompe dalej na kolo od walka rozrzadu i w dul udalo sie zalozyc i napiecie bylo akceptowane wiec moze spruboj ta tez.. nie pamietam teraz jaka byla ilosc zebuw w pasku ale wiem ze sa dwa rodzaje i za pierwszym razem dostalem zly ... bodajze roznica kilku zebow...
bycmoze masz napinacz w silniku dlatego tak ci mowili .. nie bedzie to tak jesli masz blaszana oslone na rozrzad o nie masz napinacza jak plastykowa czarna oslona to napinacz...
ja mam NG z 93 i mam napinacz...
bycmoze masz napinacz w silniku dlatego tak ci mowili .. nie bedzie to tak jesli masz blaszana oslone na rozrzad o nie masz napinacza jak plastykowa czarna oslona to napinacz...
ja mam NG z 93 i mam napinacz...
- hakanos007
- Forum Audi 80