[B4 2.0 ABK] Problem z obrotami nieszczelnosc?
[B4 2.0 ABK] Problem z obrotami nieszczelnosc?
Witam niedawno kupiłem audice 91 rocznik na wielopunkie i odrazu na sprawdzenie jej wybyłem do Krakowa ok 200 kilometrów od mojej wioski:).Do Krakowa po przejechaniu ok 200 kilometrów sprawowała się doskonale problemy zaczeły się na powrocie otóż obroty strasznie skakały z 1000 na 2000 i tak w kółko autem strasznie szarpało po przejechaniu ok 50 kilometrów na takim defekcie wszystko wróciło do normy i tak było przej kolejne 20 kilometrów a tu nagle znowu coś się zaczęło dziac z obrotami , z tym wyjątkiem że już obroty nie skakały jak głupie tylko równiutko stały na 2000 i znowu ok 30 kilometrów przejechałem i znowu niedaleko już domu się uspokoiło nie mam pojęcia co to może byc zauwazyłem tylko ze gumowy waż jest pekniety zrobiłem fotke o prosze wiec moze to jest powodem tych niespokojnych obrotów
Witam ponownie ,wymieniłem uszkodzony wąż i zrobiłem eksperyment czyli odpaliłem go na zimnym silniku bez tego wężyka i odziwo nic sie nie działo silnik rowno pracował zastanowiło mnie to i wtedy wziołem go na ostro jazde dawałem mu nieżle po garach wjechałem do garażu i uważnie żeby się nie poparzyć ściagłem wężyk wtedy odpaliłem na go no i fakt obroty troszkę skakały ale czy to było powodem mojej usterki wydaje mi sie ze nie ponieważ u mnie obroty skakały od 1000 do 2000 a potem tylko stało jak strzała na 2000 no i to utrudniało jazde auto się dość darło spalanie było większe oraz strasznie szarpało podczas nawet delikatnego dodawania gazu lub go spuszczania tutaj jak ściągnąłem węża obroty tak strasznie nie wachlowały