Witam problem jak w temacie nie mogę przekręcić stacyjki, nie drgnie nawet na milimetr czy jest jakis sposób bez ingerowania w nią, wiadomo okres przedświąteczny etc. czy ktos miał podobny problem ? nadmienie róznież że nie mogę zamknąć samochodu z kluczyka ( pilot zamyka ), rozważam 3 problemy:
- zamarzięcie stacyjki może to brzmi durnie ale biorę to pod uwagę,
- rozkodowanie kluczyka, jesli w ogóle jest co zakodować, grot? :mrgreen:
- złodziej, to już ostatnia opcja jaka mi przyszła do głowy.
z góry dziękuję.
[B4 1Z] problem ze stacyjką
stacyjka jest mechaniczna, więc nie ma sie do rozkodować. Jakby było coś z immo to byś nie odpalił.
stacyjka raczej nie powinna zamarznać, można psiknąc jakimś preparatem do srodka, choć nie wiem czy to dobry pomysł, bo moze dostać się do elektryki i narobić problemu. Można też podgrzac delikatnie kluczyk, tylko czy immow kluczyku sie nie uszkodzi.
A co do 3 opcji to tez jest to możliwe.Może komus się nie udało odpalić isobie odpuscil, a może jeszcze raz spróbuje. Masz garaz?
a nie ukruszyl, nie ukrecil Cie sie delikatnie kluczyk?
stacyjka raczej nie powinna zamarznać, można psiknąc jakimś preparatem do srodka, choć nie wiem czy to dobry pomysł, bo moze dostać się do elektryki i narobić problemu. Można też podgrzac delikatnie kluczyk, tylko czy immow kluczyku sie nie uszkodzi.
A co do 3 opcji to tez jest to możliwe.Może komus się nie udało odpalić isobie odpuscil, a może jeszcze raz spróbuje. Masz garaz?
a nie ukruszyl, nie ukrecil Cie sie delikatnie kluczyk?