[b4 ABT] rozmiar opon oraz komfort jazdy
[b4 ABT] rozmiar opon oraz komfort jazdy
Planuję zakup opon letnich nowych i mam juz swój typ w dobrej cenie,ale mam dylemat ponieważ w chwili obecnej mam rozmiar 195/65/15 ,a te które mogę kupić mają rozmiar 195/50/15.Muszę dodac również,że w zeszłym roku zakupiłem nowe felgi alu 15,więc zostaję przy tym rozmiarze felg.Interesuje mnie czy tak niski profil opony dużo obniża komfort jazdy i samo auto oraz jeśli ktoś posiada takie opony prosiłbym o fotki,które pomogły by mi w podjęciu decyzji czy wizualnie nie wygląda to źle.Od razu mówię,że nie zamierzam obniżać auta na spręzynach itp.Nie zależy mi na extra sportowym tuningu,po prostu chcę założyć opony ,które nie popsują wizualnie auta,są w dobrej cenie i to wszystko.Z góry dziękuję za pomoc...
-
- Forum Audi 80
witam szanowne grono ja w swojej alince ABT posiadam lacie o rozmiarze 215/55 R16 i nie odczówam zbytniego dyskomfortu podczas jazdy spalanie to też raczej mit ponieważ nie zauważyłem kolosalnych ubytków paliwa
[ Dodano: 2009-12-24, 16:30 ]
"Według mnie zakup bez sensu:
1. nowe gumy mają średnicę mniejszą o 6 cm !
2. zero komfortu
3. beznadziejny wygląd, duża dziura między kołem a błotnikiem
4. przekłamany o 10 % licznik "
Każdy licznik jest tak wyskalowany że dodaje ok 8 - 9 km/h względem GPS oraz radarów
[ Dodano: 2009-12-24, 16:30 ]
"Według mnie zakup bez sensu:
1. nowe gumy mają średnicę mniejszą o 6 cm !
2. zero komfortu
3. beznadziejny wygląd, duża dziura między kołem a błotnikiem
4. przekłamany o 10 % licznik "
Każdy licznik jest tak wyskalowany że dodaje ok 8 - 9 km/h względem GPS oraz radarów
a ja bym wręcz szukał 195/70/15 a jak by się zmieściło to nawet 195/80/15 wg mnie im balon większy tym lepiej wygląda no i komfort nieoceniony
wiem bo kiedyś mi oponiarz do polówki nie chciał założyć 80 profil że to niby nie do tych aut ale jak to założył to zawieszenia w ogóle nie było słychać i ten komfort eh
a po co się masz katować po dziurach w dodatku za swoje pipiki
wiem bo kiedyś mi oponiarz do polówki nie chciał założyć 80 profil że to niby nie do tych aut ale jak to założył to zawieszenia w ogóle nie było słychać i ten komfort eh
a po co się masz katować po dziurach w dodatku za swoje pipiki
klaudio1, Luknij sobie do mnie na profil na tylnej osi masz takie opony powiem ci że jest lipa za duży miejsca w nadkolach nie chowa się koło ładnie nawet przy glebie. Żeby nie było z takimi kupiłem <:P> lepiej kup taką jak ci chłopacy doradzają będziesz zadowolony czemu nie wyższe bo śmierdzi wsią i źle się jeździ. W sedanie miałem takie wysokie ale węższe i nie było fajnie. balony blee.... A za niski profil to współczuje felgą i zawiasowi. <ok>
Jasne, że się da Wchodzi nawet 195/40R16 na felgę 9"pandamix pisze:ja się zastanawiam czy na 16x9 naciągnie się 205/40 :mrgreen:
http://www.tyrestretch.com/9_195_40_R16/