[80 B3 1.6 PP] dziwny dzwięk przy mocnym skręcie kół
[80 B3 1.6 PP] dziwny dzwięk przy mocnym skręcie kół
Witam wszystkich forumowiczów. Otóż mam pewien problem przy mocnym skręcie kierownicy np: przy parkowaniu słychać taki dziwny dźwięk dodam że tylko wtedy kiedy kręcę kierownicą .. nie wiem jak go nazwać hmm.. może takie "bzyyyyt" . Dodam że wczoraj było ciepło i tak się nie robiło a dzisiaj gdy chwycił mrozek delikatny właśnie coś takiego usłyszałem. Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź ponieważ oddaję we wtorek autko do mechanika i jeżeli to jest coś co wymaga naprawy to od razu by mi to zrobili .
Re: [80 B3 1.6 PP] dziwny dzwięk przy mocnym skręcie kół
Wraz z nastaniem mrozów miałem podobny problem - tyle, że występował tylko przy mocnym i bardzo małym wychyleniu kierownicy przy bardzo wolnej jeździe (parkowanie) a np. nie występował zupełnie przy "średnim". Im bardziej nierozgrzany samochód tym dźwięk był silniejszy - ale nie określiłbym go jako "bzyyyt" bo to raczej kojarzy się ze zwarciem U mnie było to "buczenie" (coś w stylu niskiego "uuuuu"). Pewnie brzmi to głupio kiedy się to pisze ale tak było :]goci pisze:Witam wszystkich forumowiczów. Otóż mam pewien problem przy mocnym skręcie kierownicy np: przy parkowaniu słychać taki dziwny dźwięk dodam że tylko wtedy kiedy kręcę kierownicą .. nie wiem jak go nazwać hmm.. może takie "bzyyyyt" . Dodam że wczoraj było ciepło i tak się nie robiło a dzisiaj gdy chwycił mrozek delikatny właśnie coś takiego usłyszałem. Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź ponieważ oddaję we wtorek autko do mechanika i jeżeli to jest coś co wymaga naprawy to od razu by mi to zrobili .
W każdym razie wymiana płynu pomogła całkowicie.
tak niski poziom płynu wiem bo sam mam ten silnik itp mi troszkę listwy od wspomagania leją i jak jest mało płynu to właśnie takie dźwięki przy parkowaniu wydaję na wiosnę muszę wysłać listwy do roboty podobno tylko specjalne warsztaty mogą je naprawić tak mi powiedział mój magik;) że trzeba je wyciągnąć i wysłać podajże do tarnowskich gór...