[b4 abt] Coś huczy podczas jazdy
[b4 abt] Coś huczy podczas jazdy
Witam kolegow i zwracam sie z prosba o pomoc ,mianowicie podczas jazdy z okolicy przodu auta dochodzi wyrazne huczanie Podobne do zyrzytych lozysk kol.Niestety nie ustalo po wymianie lozysk na nowe skf-y Huczy zarowno na zimowkach jak i na letnich oponach. Odglos slychac wyraznie juz od 30-40 km/h i nawet gdy jade z gory i wylacze samochod to to huczenie wyraznie slychac Madrzy mechenicy mowia ze to opony ale w zadnym innym moim auci tak nie huczaly nawet zimowe. Ma ktos pomysl co moze dyc?
Pozdrawiam
Na przyszłość stosuj prawidłowe tagi i tytułuj wątki zgodnie z regulaminem.
Proszę używać polskich liter w postach.
Zapoznaj się z regulaminem i zasadami tytułowania wątków.
Pozdrawiam
Na przyszłość stosuj prawidłowe tagi i tytułuj wątki zgodnie z regulaminem.
Proszę używać polskich liter w postach.
Zapoznaj się z regulaminem i zasadami tytułowania wątków.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2009, 22:41 przez gobi2802, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie strasz tak od razu chłopaka A wymiana oleju w skrzyni nie pomogłaby nieco w takim przypadku? To huczenie to z obu stron czy może z którejś bardziej? Kola sprawdziłeś czy się które nie grzeje zbytnio? Bo zakładam że ciśnienie i stan opon tip-top...maly81 pisze:skrzynia biegów a dokładniej to mechanizm różnicowy jak chcesz mieć cisze to szukaj innej skrzyni
Witam. huczy wyraznie z przodu,odgłos taki jakby zużyte łożyska były.Słychac wyraznie już od 20 km/h.Wymieniłem łożyska we wszystkich kołach,objaw jest także na oponach letnich i zimowych.Domyśliłem sie że to nie od zimówek,gdy pojezdziłem po śniegu huchy tak samo.Dziwne bo także po wyłączeniu auta i jazdy na luzie z góry nic się nie zmienia.Mysle że może to właśnie skrzynia biegów.Może koledzy macie jakieś doświadczenia ???
Na stronie http://www.centrum.audi80.pl/ masz po lewej stronie gdzieś tam odmian skrzyń i tam jest napisane wszystko dokładnie do jakiej 80-tki jaka skrzynia. Około 400 zł i będziesz miał drugą ceny są różne. Odrazu w razie czego przyszykuj kasę na sprzęgło.gobi2802 pisze:Witam ponownie.Decyzja o wymianie skrzyni podjęta.Może koledzy podpowiecie jaką skrzynie szukac.Jaka oryginalnie siedzi w 80 ce z silnikiem ABT i czy może wsadzic inną można od innego modelu benzynowego audi 80 ??
Dzięki bardzo za rady.