Panowie, na forum można zauważyć bardzo nie ciekawe zjawisko jakim jest powtarzanie sie tematów. Otóż dzieje sie to zazwyczaj w taki sposób że pojawia sie nowy klubowicz i z niewiedzy bądź z lenistwa (albo jedno i drugie), zakłada temat który był juz bardzo często wałkowany na forum. Nic bym nie mówił, gdyby te tematy wnosił coś nowego, ale zazwyczaj kończą sie na 2 lub 3 postach o treści odwołującej osobę która założyła post to innych postów mówiacej o tej sprawie. Tak wiec po czasie jeśli chcemy coś wyszukać na dany temat to pojawia nam się nie kilka tematów ale całe ich mnustwo z czego wiekszość to przekierowania do dawno temu wałkowanych tematów.
Wnioskuję wiec tutaj aby takie tematy były poprostu usuwane, jeśli nie odrazu to przynajmniej po jakimś czasie. Sam osobiście widziałem takich tematów które usunął bym z miejsca całe dziesiątki. Takie bezwartościowe tematy mogłby być na przykłąd usuwane jeśli po miesiacu nie byłoby żadnego wpisu w takim temacie, i byłby on naprawdę bezwartościowy. Co wy o tym sądzicie :?:
Wiem że nie jako za to zadanie odpowiadają moderatorzy, ale głównie robią to chyba na bierząco a nie przeszukują starych tematów (i nie potrzebnych) celem ich usunięcia. Można by wiec powołać jakiegoś nowego moderatora który przeszukiwał by stare tematy i nie co oczyszczał w ten spoób forum, bo za jakiś czas naprawdę moze byc tu niezły bałagan.
Usuwanie powtarzających się tematów
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Nie, każdy zakładający temat, może ustawić opcję wygaśnięcia tematu...
Co do powtarzających sie tematów, jeśli widzicie takowy, to w waszej odpowiedzi wrzucajcie linka do starego tematu z forum a nas powiadamiajcie o wystepieniu dubla. Bedziemy zamykac. To mi się wydaje najrozsądniejsze. Nie opłaca się likwidowac całkowicie, bo zwykle jakiś tam odnośnik do "głównego" tematu jest, więc temat jest uzyteczny.
Co do powtarzających sie tematów, jeśli widzicie takowy, to w waszej odpowiedzi wrzucajcie linka do starego tematu z forum a nas powiadamiajcie o wystepieniu dubla. Bedziemy zamykac. To mi się wydaje najrozsądniejsze. Nie opłaca się likwidowac całkowicie, bo zwykle jakiś tam odnośnik do "głównego" tematu jest, więc temat jest uzyteczny.