[ 2.3 NG LPG]problem z gazem
[ 2.3 NG LPG]problem z gazem
Panowie piszę w imieniu teścia bo nie jest zarejestrowany.Ma on taki problem że chodzi mu na benzynie i na gazie dobrze,jednak w trasie po przejechaniu około 50 km gdy weźmie na luz auto mu gaśnie,a gdy znowu je odpali na benzynie i przełączy na gaz to ma znowu spokój na 50 km,co może być tego przyczyną?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zobacz czy odmę nie jest zatkana,miałem to samo tyle że mi obroty całkiem umarły na mieście musiałem przełączać na Bp a na gaz za miastem co wrzuciłem na luz auto gasło przyczyna była właśnie odma a na pewno jak zakładali gaz nie patrzyli na nią bo im to rybka zamontują i kasują jak ja odetkasz powinno być ok
Może być tak , że podczas jazdy zbiera się syf w "bajpasie" i po puszczeniu na luz jest za mało gazu i gaśnie a po odpaleniu i przegazowaniu syf jest przedmuchiwany dalej .
Jeszcze jedno po puszczeniu gazu obroty powoli spadają dusi się i gaśnie , czy też gaśnie bez stanu agonalnego z dławieniem na 600 - 400 obrotów ?
Jeszcze jedno po puszczeniu gazu obroty powoli spadają dusi się i gaśnie , czy też gaśnie bez stanu agonalnego z dławieniem na 600 - 400 obrotów ?