[80 B4 2.0 ABK] Montaż klimatyzacji
[80 B4 2.0 ABK] Montaż klimatyzacji
Czy ktoś z forumowiczów byłby w stanie pomóc w zainstalowanie klimatyzacji w moim aucie ? Mam silnik 2.0 8V, a na oku klimatyzację z 2.0 16V, ale raczej nie powinny się od siebie różnić i raczej powinna pasować. Podzwoniłem po firmach w Krakowie i niestety ceny są takie że głowa mała
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, 20:54 przez OGr, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam panowie panie mam pytanko mam maja adudiczke abk od okolo miesiaca i jest problem z klimatyzacja mianowicie brak sprezarki od klimy prawdopodobnie komus sie polsula wymontowal ja ale juz nie wlozyl ile kosztuje nowa i uzywana w miejscu gdzie byla przykrecona pozostal tylko waz grubosci szlalcha ogrodowego zakonczony kranikiem z takim malym pokretlem :)dzieki za info
[B41Z] Klima
I co OGr założyłeś tą klimę?
Sam sie namierzam na założenie ale nie mogę znaleść do 1.9TDi może być manual jak ktoś ma to proszę pisać
Sam sie namierzam na założenie ale nie mogę znaleść do 1.9TDi może być manual jak ktoś ma to proszę pisać
do TDI były tylko manuale.rabbit pisze:Sam sie namierzam na założenie ale nie mogę znaleść do 1.9TDi może być manual jak ktoś ma to proszę pisać
A ja mam takie pytanko - czy da się zamontować klime od benzyny do TDI???
bo myślałem że nie, ale nasz nowy kolega ze Słoweni (patrz dział "moje audi")zaprezentował swojego TDI'ka, do którego wsadził klimatronik - więc napewno nie z diesla.
Jeżeli uporasz się z zamontowaniem kompresora i skraplacza czynnika chłodzacego do 1Z to dasz radę podłączyć też elektrykę od klimatronika. Osobiście zamieniam aktualnie w swoim aucie klimę manualna na klimatronik i jeżeli chcesz to służę swoja wiedzą. Pytaj śmiało. Gdybyś kupował zestaw "do samodzielnego montażu" to podpowiem Ci czego Ci jeszcze brakuje.
Mam silnik ABK i z tego co pamietam w 1Z jest taka sama (większa) chłodnica jak u mnie do której można zaaplikować klimatronik bez problemów.
Mam silnik ABK i z tego co pamietam w 1Z jest taka sama (większa) chłodnica jak u mnie do której można zaaplikować klimatronik bez problemów.