[80 B3/B4] Padł zegar elektroniczny
[80 B3/B4] Padł zegar elektroniczny
Witam wszystkich klubowiczów.
Zostałem przez moje autko zmuszony do zabawy właśnie z tym elementem licznika jakim jest zegarek. Podświetlenie działa jak należy tylko cyferek nie widać, czasem coś się mu odwidzi i wróci do normy na parę kilometrów, ale dawno już nie było poprawy to zamierzam się z tym pobawić. Macie już jakieś doświadczenia z podobnymi usterkami??
Pozdrawiam
Zostałem przez moje autko zmuszony do zabawy właśnie z tym elementem licznika jakim jest zegarek. Podświetlenie działa jak należy tylko cyferek nie widać, czasem coś się mu odwidzi i wróci do normy na parę kilometrów, ale dawno już nie było poprawy to zamierzam się z tym pobawić. Macie już jakieś doświadczenia z podobnymi usterkami??
Pozdrawiam
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Miałem podobny objaw. Raz pokazywał godzinę lepiej, raz gorzej a raz wcale. Myślałem, że wylał ale kiedyś ładowałem aku i zwarłem na noc klemy
Rano podłączam i zegar działa, ale nie podziałał długo, zaczęły się takie zame objawy.
W końcu zajrzałem do licznika i przeczyściłem te bolce co pisał Labiel, oraz ścisnąłem te blaszki, które nachdzą na wystające piny i problem zniknął
Rano podłączam i zegar działa, ale nie podziałał długo, zaczęły się takie zame objawy.
W końcu zajrzałem do licznika i przeczyściłem te bolce co pisał Labiel, oraz ścisnąłem te blaszki, które nachdzą na wystające piny i problem zniknął
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jeszcze można spróbować poruszać stykami od tyłu płyty bez rozbierania liczników, można też psiknąć jakimś preparatem do styków elektrycznych.KLAKSON pisze:To nie pomoże, musisz rozkręcac licznik inaczej nie naprawisz niestetymateoo124 pisze:Próbowałem wyciagnać i włożyć z powrotem dwie wtyczki którymi jest zasilany licznik ale nic nie pomogło ;/
Tutaj masz zaznaczone w którym miejscu są te styki:
-
- Forum Audi 80
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no przecież nie będziesz tego lał całą puchę <rotfl2>. Ale swoja drogą to jak już wyciągniesz ten licznik to ja bym był za tym byś go rozkręcił i przeczyścił, będzie pewniejsze, bo jak zalejesz płytę całą??:Dmateoo124 pisze:mam nadzieje tylko ze mi sie tam nic nie spieprzy jak popsikam WD-40
[ Dodano: 2009-12-28, 22:11 ]
Pomóc? Ty chciałeś zarobić na nim a nie pomócwalerian21 pisze:a jesli kazdy ze znachorów się myli??
starałem sie chłopakowi pomoc
-
- Forum Audi 80
aaaa dajcie spokój, takiego kretactwa jak u nas to chyba nigdzie nie ma. W domu mam juz 3 komplety liczników do audi, jeden lepszy od drugiego.
Pierwszy to na legalu mi sprzedawca auta powiedział ze szybkościomierz nie działa, postanowiłem kupić na szrocie "nowy",250pln z B4 taki fajny i wogóle to byłoby dobrze jakby nie padł po 1000 km. Jak się autko nagrzało to szybkościomierz i licznik km zdychały. Od tamtego już ufam nikomu, i powiem ze przywiozłem ze Szkocji licznik ze złomu sobie sam wymontowałem, dałem za niego 5 funciaków i jeżdżę na nim do dzis, takie tylko kosmetyki ze wieksze na szybkościomierzu są cyferki do mil a nie km, licznik km rownież w milach a obrotek zaniża (wolne obr na poziomie ~500, a kreci sie max do 4tys ) ale juz sie przyzwyczaiłem
pozdrawiam wszystkich Audimaniaków
Pierwszy to na legalu mi sprzedawca auta powiedział ze szybkościomierz nie działa, postanowiłem kupić na szrocie "nowy",250pln z B4 taki fajny i wogóle to byłoby dobrze jakby nie padł po 1000 km. Jak się autko nagrzało to szybkościomierz i licznik km zdychały. Od tamtego już ufam nikomu, i powiem ze przywiozłem ze Szkocji licznik ze złomu sobie sam wymontowałem, dałem za niego 5 funciaków i jeżdżę na nim do dzis, takie tylko kosmetyki ze wieksze na szybkościomierzu są cyferki do mil a nie km, licznik km rownież w milach a obrotek zaniża (wolne obr na poziomie ~500, a kreci sie max do 4tys ) ale juz sie przyzwyczaiłem
pozdrawiam wszystkich Audimaniaków