witam
czeka mnie w najbliższym czasie wymiana sprzęgła prosiłbym kogoś o wypowiedzenie się na temat polskiej firmy statim, wiem że zaraz polecą słowa że to złom bo tani ale nie stać mnie na cały zestaw luka lub sachsa cena tego sprzęgła jest przystępna jak dla mnie , tylko czy naprawdę nie jest to jakiś szmelc, może ktoś go zakładał do swojej audiczki, ja mam popę wody tej firmy i muszę powiedzieć że narazie jest ok ale to jest pompa sprzęgło to poważniejsza sprawa zastanawiam sie nad kupnem chyba że ktoś sensownie wybije mi to z głowy,mile widziane każde opinie bez owijania w bawełne. :lol:
[80 B4 1.9TDI 1Z] sprzęgło
kolego na takich cześciach nie ma co oszczedzać
sam pół roku temu wstawiłem se sachsa i mysle że starczy mi na baaardzo długo
co do samej wymiany bedzesz to robil sam czy zlecasz komuś robote?
Proszę nie stosować kilku znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie, gdyż jest to niezgodne z regulaminem.
sam pół roku temu wstawiłem se sachsa i mysle że starczy mi na baaardzo długo
co do samej wymiany bedzesz to robil sam czy zlecasz komuś robote?
Proszę nie stosować kilku znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie, gdyż jest to niezgodne z regulaminem.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2009, 19:58 przez cysio, łącznie zmieniany 1 raz.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
po długim zastanowieniu wybór padnie raczej na luka , dręczy mnie jeszcze jedno tzn moja obawa odnośnie sprzęgła a dokładnie zauważyłem że biegi gdy auto jest zimne wchodzą lepiej szczególnie niepokoi mnie 3 bieg nie ma żadnych zgrzytów ale czasami jak go wrzucam to czuje jakby takie pukniecie po gałce zmiany biegów dodam iż moje sprzegło bierze już prawie przy samym końcu przy 0brotach 2000 tyś przy wciśnieciu pedału sprzegła słychać taki dziwny dzwięk, szarpie podczas ruszania i przy zmianie biegów podczas jazdy przyspieszania rusza się drażek zmiany biegów , a przy włączonym silniku i wciśnięciu sprzegła wrzucajac kolejno biegi to im wyższy bieg tym wiekszy opór by go wsadzić na wyłaczonym silniku biegi chodzą bez żadnych oporów , martwię sie żeby ze skrzynią było wszystko ok a konkretnie z synchronizatorami.