Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 BP+LPG JV 1.8 90 KM] Problemy z gazem w czasie jazdy.

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Soniak87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 BP+LPG JV 1.8 90 KM] Problemy z gazem w czasie jazdy.

Post autor: Soniak87 » 07 gru 2009, 00:04

Witam.
Przepraszam, że zakładam kolejny podobny temat ale w innym nikt mi nie odpowiedział, więc zakładam nowy, ponieważ nie ukrywam, że mi się spieszy.
Mam instalację gazową podajże Levation (czy coś podobnego, nie znam się wiem tyle co mi w warsztacie powiedzieli). Z dnia na dzień a właściwie po wymianie rozrządu tj paska, rolki samochód już nie był taki jak wcześniej. Samochód na gazie nie ma wcale przyśpieszenia mocy, szarpie nim i traci obroty. Byłem w warsztacie powiedzieli mi, iż reduktor mam zepsuty ale chce poznać wasze zdanie. Na benzynie ma obroty tak jak są ustawione a na gazie chodzą jak chcą Przeważnie spadają w dół niekiedy się podnoszą. Najgorsze jest to, że muszę jechać długo na ssaniu, bo gaśnie. Czy waszym zdaniem też to jest reduktor? Jeśli tak to czy warto bawić się w regeneracje? Czytałem, że to pomaga ale nie wiem kto mi to może zrobić? Może są tu osoby z okolic Rzeszowa? No i jak sprawdzić jaką mam instalacje gazową by kupić właściwy zestaw naprawczy? Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2013, 11:26 przez Soniak87, łącznie zmieniany 1 raz.

serial28
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: serial28 » 07 gru 2009, 09:07

Witam . Do sprawdzenia układ WN czyli palec ,przewody,kopułka itp. Może być też tak że przy wymianie paska przestawili ci rozrząd i tego bym się trzymał.Z tego co mi wiadomo to instalacja LPG wymaga dużo bardziej precyzyjnego ustawienia rozrządu niż na pb. Po ustawieni rozrządu i sprawdzeniu układu WN udaj się koniecznie do jakiegoś gazownika na porządna regulacje.Pozdrawiam i niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 07 gru 2009, 09:45

Zapewne masz instalacje Lovato skoro piszesz ze masz ssanie to i zapewne silnik na gaźniku a nie jak w podpisie PM :!: Sprawdż ustawienie rozrzadu, cały układ ssacy czy jest szczelny i czy wszystko jest podłaczone bo zachowuje sie jakby gdzies dostawał lewe powietrze. Jezeli wsystko jest dobrze ustawione i nie dostaje lewego powietrza to do sprawdzenia zapłon, oraz pełna regulacja na nowo gaxnika na PB a po tym regulacja LPG.

ace-gori

Post autor: ace-gori » 10 gru 2009, 17:45

Witam dzis mi sie stao cos identycznego. Po pracy poszedlem odpalac autko i ... odpalilem na ssaniu oczywiście i sie zaczely schody obroty spadały do zera, a jak probowalem jechac to niemial wogole mocy, wydaje mi sie ze gdzies zaczal lapac lewe powietrze, ale nic nie ustraszenie przejechalem pare km na gazie i jak sie zatrzymalem na skrzyzowaniu to nie trzymal obrotów choc silnik byl juz gorocy, i z wielka trudnoscia sie na nie wkrecal. A na PB jest wszystko OK, obroty nie falują idzie jak burza, Moze macie pomysly co to może byc?? jutro bede dzwonil chyba sie do gazownika umawial. Aha tez mam Model Audi b3 80 1.8 s 90 KM +LPG

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 10 gru 2009, 17:59

Według mnie żle ci ustawili rozrząd sam piszesz że po wymianie rozrządu z autem coś jest nie tak

ace-gori

Post autor: ace-gori » 10 gru 2009, 18:07

ja sie do tematu dolaczylem, ale ja mam rozrzad ustawiony dobrze, bo jestem mechanikiem i sam z pomocą dościwadczonego bardziej mechanika zmianialismy kiedys.

[ Dodano: 2009-12-12, 16:59 ]
Czesc, wlasnie dzis juz rozwiązałem problem. Kupiłem opryginalny zestaw naprawczy do parownika LOVATO (koszt: 48zł) 3 godzinki roboty, dokłądnego czyszczenia i regulcji na słuch i gra muzyka, Audik chopdzi jak na PB niema zadnych wahań obrotów ani dziur podczas dawania gazu. Jeszcze tylko sprawdze jak spalanie i napisze czy sie zmniejszyło czy nie . Pozdrawiam.

Soniak87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Soniak87 » 29 gru 2009, 18:14

Witam temat można zamknąć, gdyż skończyło się na nowym rozruszniku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl