[80 b3 CY] Pompa wtryskowa?
[80 b3 CY] Pompa wtryskowa?
Latem do mojej 80 włożyłem silnik CY z turbiną K24 i pompą wtryskową od SB (taka z LDA) i pojawił się problem. Jak silnik jest zimny to wszystko jest ok ale jak tyko się dobrze rozgrzeje
(ok 20 min jazdy)wolne obroty spadają z 950 na 750 i silnik znacznie traci moc .Czy ktoś miał
taki problem , podejrzewam pompe wtryskową ,czy to można jakoś wyregulować,czy pompa do wymiany(dodam jeszcze że nie posiadam IC ale to chyba nie ma wpływu) Za błędy przepraszam bo jestem tu nowy.
(ok 20 min jazdy)wolne obroty spadają z 950 na 750 i silnik znacznie traci moc .Czy ktoś miał
taki problem , podejrzewam pompe wtryskową ,czy to można jakoś wyregulować,czy pompa do wymiany(dodam jeszcze że nie posiadam IC ale to chyba nie ma wpływu) Za błędy przepraszam bo jestem tu nowy.
filtr i powrót , możesz też podregulować na pompie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1103266#1103266 już działamalagaph pisze:nie na pewno nie ma żadnych nieszczelności, kilka razy sprawdzałem
Ostatnio zmieniony 26 gru 2009, 13:04 przez Vision, łącznie zmieniany 2 razy.
może być kończący się tłoko rozdzielacz , ciśnienie wewnętrzne jeśli wyeliminowałeś pozostałe elementy jak filtr i powrót i regulacja , możesz jeszcze podnieść dawkę o pół obrotu i daj znaćmalagaph pisze:Ok linki działają,ale dlaczego silnik po osiągnięciu temp 90st jeszcze przez 10 min przyśpiesza ok aż wciska w siedzenie a potem spadają wolne obr i ledwo się buja ,jak ostygnie to znowu jedzie i tak w kółko
nic nie przeholowałeś może i tak być , a jak zadymienie za autem :mrgreen: bo może by wypadało podciągnąć doładowanie i jakie teraz wo gule masz , i jak z wolnymi rpm stabilne są ? jak to teraz chodzi :mrgreen:malagaph pisze:Dzisiaj podkręciłem dawkę i przesmarowałem te dżwigienki od gazu na pompie i jest lepiej ale z dawką chyba przesadziłem(1 obrót) bo pod górkę przy ostrym gazie przy 3tyś otwiera zawór upustowy