[B4] elektryczna regulacja wysokości lamp - prośba o schemat
[B4] elektryczna regulacja wysokości lamp - prośba o schemat
Witam! właśnie jestem w trakcie przekładania instalacji do regulacji lamp do mojej B3 Coupe z B4 sedan. Problem jest taki ze mam trochę pociętą wiązkę i już się troche z tym gubię. Zauwrzyłem tez że brakuje mi czegoś w niej. Prosił bym o jakiś schemat podłaczenia tego, żebym mógł dojść której cześci mi brakuje i żebym mógł uciąć sobie ten fragment albo dorobić. Z góry dzięki
witam mogę prosić ten opisik? mam uszkodzony stary regulator a nowe mają o jeden pin więcej i musze przerobić instalację. Stara instalacja z 8.89 miała tylko 4 piny na kostce przy pokrętle a nowe mają już 5;/ w innych miejscach . proszę o pomoc i podanie tego opisu albo odsprzedanie 4pinowego pokrętełka:D link w dziale download niedziała już;/
dzięki za schemat dużo rozjaśnił:) teraz jednak mam pytanie mam silniczki i są w nie wpięte kostki z przewodami kolory się zgadzają, a pod przełącznikiem mam kostkę chyba od przeciwmgłowych przednich z szaro zielonymi i szaro żółtymi kablami( a nie mam owych lamp), czy to możliwe że nie mam wyprowadzenia tej instalacji od silniczków do samej deski a tylko pod kierownicę czy może być tak że ktoś wrzucił kostkę przełącznika gdzieś pod deskę? i czy owa kostka od lamp przeciwmgłowych przednich wogóle powinna u mnie być :DD audi 80 b3 2.0E 8.89r
-
- Forum Audi 80
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B3
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.8 PM
Osobiście nie spotkałem się z instalacją regulacji na cztery piny tak jak piszesz i wątpię by takowa była przewody które wychodzą z silniczków kolorystycznie powinny się zgadzać przy kostce przy przełączniku więc lepiej dobrze popatrz.Swoją drogą jeśli inst fabryczna to kostka też powinna być.Co do przeciwmgielnych nikt tu wróżką nie jest moze auto po dzwonie i na mgielnych po naprawie zaoszczedzili
Się wyjaśniło, audi w moim modelu dawało wiązkę od przeciwmgielnych przednich w standardzie instalka doprowadzona w pobliże chłodnicy i kompletna z wtyczką aż do deski, poprzedni właściciel coś grzebał i potem zamiast regulator podpiąć do kostki regulacji to podpiął do kostki owych świateł już wszystko hula dziękuję:d za pomoc
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
krzysiek_kw15, a tu aby nie ma https://audi80.pl/all-schematy-insta ... t34012.htm