[B4 ABK LPG] Problem z sekwencją
[B4 ABK LPG] Problem z sekwencją
Witam, od niedawna mam założoną instalację sekwencyjną LPG (8 dni). Problem w tym że nie pali na jednym cylindrze na gazie, porażka:/ Byłem już kilka razy tam gdzie mi to zakładali ale ciągle to samo:niccc:/ Nie daje mi to spokoju. Na benzynie audi chodzi ja zegareczek. Dodam że mam listwę wtryskową Magic Jet, sterownik Stag4. Może ktoś miał podobny problem? Co w ogóle myślicie na temat takiego zestawu. Czy są magic jety wolniejsze i szybsze? jak tak to po czym to poznać? Reduktor mam Alaska AT09, reszta jak wyżej. Pozdrawiam i liczę na pomoc:)
na wolnych obrotach szarpie całym autem i tak jest do ok 2500obr później już jest w miarę dobrze. Ściskałem przewody za wtryskiwaczami gazowymi i właśnie na 3 cylindrze jak ścisnę to nie ma żadnej reakcji a na pozostałych jest znacząca różnica. Zmieniali mi tą całą listwę i nawet pojedyncze wtryski ale to nic nie dało. Odczuwalne jest też dość wyraźnie że audi na gazie jest dużo słabsze i nie reaguje na gaz jak na benzynie:/
Wydaje mi sie ze to wina za wolnych wtrysków, trzebaby sprawdzic w ustawieniach Staga jakie sa wybrane wtrsyki oraz czy napewno jest ustawiony na fullgrupe. Trzeba porównac czasy wtrysku PB oraz na LPG oraz czy napewno dostaje info ze wszystkich 4 wtrysków czasy beda takie same ale musi dostac info od kazdego wtryskiwacza ze pracuje.
no właśnie coś co mi się też nie spodobało: kolektor nie był ściągany przy nawiercaniu Jak mi się coś zrypie w silniku to chyba ich tam zatłukę. Przepraszam ale już mi nerwy puszczają, mam włożoną instalację za 2500zł i pełen zbiornik gazu a póki co muszę jeździć na benzynie bo ta jest niesprawna i sami nie wiedzą co jest "gazowniki z Bożej łaski"
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Były już podobne tematy:
https://audi80.pl/b4-20-abk-94-nowa- ... t21386.htm - tutaj jeden kolega opisał jak zrobili porządek z tą instalacją (ostatni post na ostatniej stronie).
Nie wiem czy w tym czy innym temacie czytałem o tym, że komuś tymczasowo ustawili aby silnik na wolnych obrotach pracował na benzynie a na wyższych na gazie żeby miał choć trochę pożytku z LPG.
https://audi80.pl/b4-20-abk-94-nowa- ... t21386.htm - tutaj jeden kolega opisał jak zrobili porządek z tą instalacją (ostatni post na ostatniej stronie).
Nie wiem czy w tym czy innym temacie czytałem o tym, że komuś tymczasowo ustawili aby silnik na wolnych obrotach pracował na benzynie a na wyższych na gazie żeby miał choć trochę pożytku z LPG.
zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Nie jest tak że tylko na 3 cylindrze nie pali. Raz nie pali na czwartym raz na trzecim i tak to jest różnie ale zawsze jeden nie pracuje:/ We wtorek mają mi założyć jakieś szybsze wtryskiwacze, czy to pomoże to nie wiem. Już mi jest szkoda audicy bo tak ją męczą rozkręcają i skręcają i nie wiadomo ile jeszcze to potrwa
jutro tzn dzisiaj odbieram audi; zobaczę jak to wszystko wygląda. Tak czy inaczej pojadę do znajomego i ocenimy jakość wykonania. Był spory problem z tym gazem. Mam tylko nadzieję że wszystko będzie hulać jak należy. Mam trochę wątpliwości co do kolektora ssącego tzn. gazowniki robili próby i mam w sumie 12 dziur wywierconych w tym 8 zaślepionych a 4 wiadomo zagazowane. Jak na spokojnie pooglądam audi to odpiszę;)
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-01-11, 18:21 ]
Witam Audi hula na gazie ale jeszcze nie jest idealnie Na wolnych obrotach delikatnie silnikiem szarpie, nie tak jak wcześniej ale jest to denerwujące przynajmniej dla mnie. Gazownik mówi że wie o co chodzi, hmm no zobaczymy pod koniec tygodnia bo mam przyjechać na warsztat. Jeżeli chodzi o jakość wykonania to szczerze pisząc mogło być lepiej. Estetyka wykonania leży :cry: Kolektor 3 razy wiercony, pełno opiłek, izolacji z zarobionych kabli pozostawiona na silniku, nakapane na kolektorze cyną, niezaślepiona dziura w kufrze gdzie wychodzi rurka doprowadzająca gaz, czujnik ciśnienia(prawdopodobnie) przykręcony na grodzi długim blachowkrętem - wystaje ok 2cm - strasznie to wygląda. Cierpliwości jeszcze troszeczkę mam no ale pewno będę musiał to popoprawiać sam. Czekam jak zrobi się cieplej na zewnątrz i do roboty.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-01-11, 18:21 ]
Witam Audi hula na gazie ale jeszcze nie jest idealnie Na wolnych obrotach delikatnie silnikiem szarpie, nie tak jak wcześniej ale jest to denerwujące przynajmniej dla mnie. Gazownik mówi że wie o co chodzi, hmm no zobaczymy pod koniec tygodnia bo mam przyjechać na warsztat. Jeżeli chodzi o jakość wykonania to szczerze pisząc mogło być lepiej. Estetyka wykonania leży :cry: Kolektor 3 razy wiercony, pełno opiłek, izolacji z zarobionych kabli pozostawiona na silniku, nakapane na kolektorze cyną, niezaślepiona dziura w kufrze gdzie wychodzi rurka doprowadzająca gaz, czujnik ciśnienia(prawdopodobnie) przykręcony na grodzi długim blachowkrętem - wystaje ok 2cm - strasznie to wygląda. Cierpliwości jeszcze troszeczkę mam no ale pewno będę musiał to popoprawiać sam. Czekam jak zrobi się cieplej na zewnątrz i do roboty.
Pozdrawiam