[B4 1Z] Ginie obrotomierz i kontrolki
[B4 1Z] Ginie obrotomierz i kontrolki
Mam problem tego typu że zachciało mi się kontrolki od świateł więc podłączyłem żarówczke z podświetlania zegarów. Pomysł fajny tylko że po przejechaniu 20 km nagle zginął mi obrotomierz tzn nagle pokazał 0 no myślę że no trudno pewnie będzie do wymiany ale zgasiłem auto i kiedy i chciałem opalić to żadna kontrolka mi nie świeciła, odpaliłem autko i po chwili obroty wróciły więc zgasiłem samochód, odpalam i kontrolki działają ale znowu po paru kilometrach przestają działać co może być nie tak :?:
Ostatnio zmieniony 05 sty 2010, 17:40 przez graszu, łącznie zmieniany 2 razy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Kostki ok przewody też ok
[ Dodano: 2010-01-04, 12:07 ]
Mój problem leży najprawdopodobniej w "Voltage Stabilizer" Ponieważ sterowane jest to "+" Wydaje mi się że pad stabilizator ale tak jest na schemacie który udało mi się zdobyć jednak u mnie jest chyba inaczej bo nie mogę go zlokalizować a w dodatku teraz jak na złość wszystko działa.
[ Dodano: 2010-01-04, 12:07 ]
Mój problem leży najprawdopodobniej w "Voltage Stabilizer" Ponieważ sterowane jest to "+" Wydaje mi się że pad stabilizator ale tak jest na schemacie który udało mi się zdobyć jednak u mnie jest chyba inaczej bo nie mogę go zlokalizować a w dodatku teraz jak na złość wszystko działa.
Witam
Mam ten sam problem co kolega graszu, mianowicie nie ma kontrolek w MC.
Też podłączałem kontrolkę świateł mijania, pod podczepieniu kostek licznika i przekręceniu zapłonu, słychać było jak coś "zaiskrzyło" i poszedł dym :shock:
Gdzie mam szukać przyczyny ? :roll:
Problem rozwiązany... poszła ścieżka na płycie licznika... wystarczyło przelutować i wszystko działa
Mam ten sam problem co kolega graszu, mianowicie nie ma kontrolek w MC.
Też podłączałem kontrolkę świateł mijania, pod podczepieniu kostek licznika i przekręceniu zapłonu, słychać było jak coś "zaiskrzyło" i poszedł dym :shock:
Gdzie mam szukać przyczyny ? :roll:
Problem rozwiązany... poszła ścieżka na płycie licznika... wystarczyło przelutować i wszystko działa