[80B3 1.6 TD RA 1988r] jaki wydech?
[80B3 1.6 TD RA 1988r] jaki wydech?
Mam pytanko? Jakie firmy warto kupic przedni i środkowy tłumik?
Aktualnie mam originalny-20 letni
Aktualnie mam originalny-20 letni
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Z głośnością i brakiem tłumika to prawda.
Wczoraj pękła mi rura przed końcowym tłumikiem (pękła od naprężeń, nie od przerdzewienia) i nie zauważyłem żadnej zmiany w głośności! Jak stałem w korkach inni kierowcy dopiero powiedzieli mi, że wisi mi wydech, myślałem, że spadł jedynie z gumek. Stanąłem na poboczu a końcowy tłumik trzymał się jedynie na gumkach i wisiał 3 cm nad drogą
Skoro ilość tłumików nie ma znaczenia na głośność samochodu to po co ich aż tyle stosują w TD?
Wczoraj pękła mi rura przed końcowym tłumikiem (pękła od naprężeń, nie od przerdzewienia) i nie zauważyłem żadnej zmiany w głośności! Jak stałem w korkach inni kierowcy dopiero powiedzieli mi, że wisi mi wydech, myślałem, że spadł jedynie z gumek. Stanąłem na poboczu a końcowy tłumik trzymał się jedynie na gumkach i wisiał 3 cm nad drogą
Skoro ilość tłumików nie ma znaczenia na głośność samochodu to po co ich aż tyle stosują w TD?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak myslisz że po tym zabiegu odczujesz wzrost mocy to jesteś w błędzie .Jedyne co odczujesz to zwiększenie hałasu .Pierwsze dwa tłumiki to zwykłe przeloty więc i tak nie hamują spalin zmniejszają tylko ich ciśnienie (no chyba że się posypały w srodku )dopiero ostatni tłumik trochę tłumi bo ma inną budowę .No chyba że masz katalizator zamiast pierwszego tłumika to na pewno jest zawalony sadzą i usunięcie go może tylko pomócgąsior19 pisze:chciał bym sie zapytać czy mogł bym w b3 1.6 td wsadzić koncowy tlumik z b4 1.9 tdi?? i czy jak bym wywalił u siebie te początkowe tlumiki to było by to dobre rozwiązanie czy nie bardzo??
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: