[All] Malowanie Silnika
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- przemko1982
- Audi 80 Klub
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
osłona pod silnikiem jest więc jest czysto. Co do kolektora to już go trochu wygładziłem ale muszę wziąć inne narzędzie. Ale co z tą pokrywą zdrapałem w jednym miejscu tej zieleni i pod spodem jest czerń więc dość dużo było by zabawy z usunięciem tego wszystkiego. No i jeśli jest stalowa to pozostaje tylko chromowanie albo malowanie ale jak malowanie to na jaki kolor???
Też się podepnę
Czy takie elementy plastikowe jak np. osłona lamp czy talerza od filtra powietrza wystarczy pomalować zwykłym czarnym sprayem z połyskiem plus bezbarwny żeby nie odpadło pod wpływem temp. ?
I czy da sie doczyścić jakoś blok z rdzawego nalotu bez demontażu ?Bo z głowica sobie poradzę płynem do mycia silnika.
Czy takie elementy plastikowe jak np. osłona lamp czy talerza od filtra powietrza wystarczy pomalować zwykłym czarnym sprayem z połyskiem plus bezbarwny żeby nie odpadło pod wpływem temp. ?
I czy da sie doczyścić jakoś blok z rdzawego nalotu bez demontażu ?Bo z głowica sobie poradzę płynem do mycia silnika.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jak malować silnik to tylko na srebrno <ok>
Do bloku silnika, kolektora wydechowego i wszystkiego co się nagrzewa polecam to:
http://allegro.pl/chrom-aluminium-spray ... 53978.html
Wytrzymuje nawet 800 st C, testowałem go i wiem że faktycznie jest to porządny produkt
Do bloku silnika, kolektora wydechowego i wszystkiego co się nagrzewa polecam to:
http://allegro.pl/chrom-aluminium-spray ... 53978.html
Wytrzymuje nawet 800 st C, testowałem go i wiem że faktycznie jest to porządny produkt