Witam kupilem audi z silnikiem 1.8t (jak u frano) i mam problem z licznikiem zalozony jest w niej od 2,6 v6 i przeklamuje na obrotach(zlicza z 6ciu garow przy jezdzie nie przekracza 2tys obrotow, a na postoju cos tam sie wiecej kreca), bylem na szrocie po licznik z rzedowki 4R i podpialem do siebie i bylo to samo z obrotami (koles wyjal licznik z B3 i mowil ze to samo) i nie chcialo mu sie juz wyjmowac z b4 bo powiedzial ze raczej jest cos w aucie nie halo. Moj licznik to un4 a nie pamietam jaki byl tamten pewnie vdo(do 220km) czy ktos mogłby mi podpowiedziec co tu działac? moze znajdzie sie ktos chetny we Wro zeby zalozyc do mnie na chwile swoj licznik z 1,8-2,0?
...(nie wiem czy to moze miec cos wspolnego, wskaznik temp. silnika nie rusza sie za bardzo albo w cale badz dojdzie do np. 70st i spadnie do zera chyba tzw. "falowanie" byl u nie w swieta mechanic od rodziny i mi na krotko spinal miedzy silnikiem a sciana grodziowa czujniki i nic to nie dalo)
Franof1 ma u siebie napisane tak - Licznik: Obrotomierz UN4/ Prędkościomierz VDO
na PW napisal mi ze nic nie zmienial i mu dziala i kazal mi spr bledy na vagu (jeden jaki zostal to 561)
[B4 AEB] problem z licznikiem w B4 1.8T
Re: [B4 AEB] problem z licznikiem w B4 1.8T
Ja moge <ok> ale skoro podmieniałeś już inne to nie wiem czy to bedzie koniecznegumis99 pisze: moze znajdzie sie ktos chetny we Wro zeby zalozyc do mnie na chwile swoj licznik z 1,8-2,0?
- Fighter001
- Forum Audi 80