[B4 ABT] Wysoka temperatura na wskazniku
temp. na wskaźniku jest cały czas taka sam jak opisywałem wczesniej. Nic się nie zmieniło. Rozgrzewam temp. podchodzi pod 97° otwiera się termostat a jak zagrzeje się bardziej to załączają się wiatraki w przedziale 100°-102° Myślę ze co do temp. oszukuje wskaźnik bo przy tej temp. dotykanie węży byłoby raczej nie możliwe. Bardzo dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Jestem bardzo wdzięczny za odpowiedzi, i proszę o każdą podpowiedz jaka może mi pomóc zwalczyć mój problem.
-
- Forum Audi 80
Witam :!: Sosna miałem taki sam problem tem. była na 90 ale zaczeła świecić się kontrolka od wody wymieniłem ten czujnik a tem na 110 :roll: W trasie pękł króciec z tymi czujnikami króciec zakupiłem na szrocie innego wyjścia nie było,a w gratisie dostałem drugi taki sam czujnik.Po wymianie na używany czujnik tem.75-80 I bądz tu mądry :?: wyjście jedno kupić ori może wtedy będzie ok :mrgreen: Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
2 raz wymieniłem termostat(tym razem jest z ASO) i teraz jest minimalna poprawa, na trasie na vagu łapie temp po 2,3 km na 90-92 C, a na wskaźniku jest max 80C, w mieście natomiast wygląda to tak jak na zdjęciu, na klimie na kanale 51 trzyma 90C, czujnik płynu g12 wymieniony na ORI używkę, do głowy przychodzi mi zakamieniona chłodnica...czy tu szukać problemu? sprawa dotyczy 100 c4, 2.8 AAH.
mastacrx, jeśli czujniki i termostat nie były sprawdzane przed montażem, to nie wiadomo czy działają jak należy. To, że czujnik jest nowy, nie gwarantuje tego, że jest dobry. Poczytaj ten temat b3-b4-all-termostat-a-wskazania-temperatury-t6032.html