Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 AAH limuzyna] szyby elektryczne

ODPOWIEDZ
Azymut
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 AAH limuzyna] szyby elektryczne

Post autor: Azymut » 07 sty 2010, 00:57

Witam, nie mogę znaleźć na forum odpowiedzi na moje pytanie. Otóż mam szyby elektrycznie otwierane. Wszystkie szyby działają sprawnie ale nie do końca. Od strony kierowcy wciskam guzik na dół i puszczam go po chwili, żeby zatrzymać szybę a ona dalej opuszcza do samego dołu. Zamykanie jest ok. Reszta szyb działa bez zarzutu. Kombinowałem na różne sposoby, wtyczki, zamiana przycisków i dalej ten sam problem. Może któś miał ten problem, że chciał uchylić szybę troszkę a szyba opadała do samego dołu. Mogę zatrzymać przyciskiem w górę podczas samoczynnego opadania szyby, ale to nie tak powinno być..
Wrrr... Pomocy... :-|
Ostatnio zmieniony 07 sty 2010, 14:25 przez Azymut, łącznie zmieniany 1 raz.

mortar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mortar » 07 sty 2010, 07:37

yyy IMO tak ma być tzn rozumiem ze jak przytrzymasz dlużej guzik to cała ci sie opuszcza a jak w trakcie opuszczania nacisniesz guzik jeszcze raz to sie zatrzymuje ?? jeśli tak to wszystko jest ok przynajmniej ja mam tak o ile pamietam w Alfie i teściu w A6. Jest to wygodne w sensie, że nie musisz trzymac caly czas guzika przy opuszczaniu ps: przy zamykaniu powinno byc tak samo.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 07 sty 2010, 08:14

Azymut, popraw nazwę tematu tak aby przedstawiała istotę problemu.

A z szybami w Twoim aucie jest ok.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 07 sty 2010, 09:46

Jak przeszkadza Ci to możesz wyrzucić moduł komfortu, tylko trzeba wiedzieć jak połączyć kable we wtyczce po jego wyjęciu aby szyba w ogóle działała.

Azymut
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Azymut » 07 sty 2010, 14:31

po ponownym wciśnięciu guzika (dół) nie zatrzymuje się, zatrzyma się tylko wtedy kiedy nacisnę guzik (góra), to jest tak: opada szyba, naciskam guzik zamykający (góra) na krótko, szyba gwałtownie zmienia kierunek ruchu (z dołu w górę) po czym ustaje. POzostałe szyba otwierają się i zamykają zgodnie z wolą kierowcy, tzn ile przytrzyma tyle opusci bądź zamknie szybę. A z tą szybą od kierowcy jest tylko to że otwiera się samoczynnie do końca. Wrrr... Zajmę się poprawą innych "dupereli" a szybkę zostawię na koniec, może na zlocie ktoś obada i potwierdzi błąd ;-) Na razie ważne że w ogóle działa szybka :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl