[All]How to make - wyświetlacz temperatury zewnętrznej
-
- Forum Audi 80
Niby tak, ale moze zgnic, wytrzepac itd, a tak bedzie osloniety. Tak to troche widze, ze moze lepiej go zabezpieczyc.
EDIT1: tu nie chodzi o zalowanie 3 zl czy nawet 1 zl na x lat, tylko o to zeby to zrobic porzadnie, a nie skrecic druty w palcach i przczepic na gumie do zucia do kratki.
EDIT1: tu nie chodzi o zalowanie 3 zl czy nawet 1 zl na x lat, tylko o to zeby to zrobic porzadnie, a nie skrecic druty w palcach i przczepic na gumie do zucia do kratki.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 23:08 przez truskawkowy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Witam, mam pytanie, czy da sie zmienic kolor podswietlenia wyświetlacza na czerwony, tak, zeby pasowal do reszty?? jesli tak prosze o jakiegos linka czy odp, bo w szukajce niebardzo wiem co wpisac zeby pojawil sie choc jeden wynik na temat. Z gory dzieki i pozdrawiam.
ps. przypadkiem rafilem na wzmianke o żarówce w środku, prosze o potwierdzenie czy napewno a jesli tak to jaka to żaróweczka.
ps. przypadkiem rafilem na wzmianke o żarówce w środku, prosze o potwierdzenie czy napewno a jesli tak to jaka to żaróweczka.
- DeS
- Audi 80 Klub
- Imię: Paweł
- Model: Audi A8
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Panowie prośba.
Jeśli ktoś ma na wierzchu taki wyświetlacz i jest on kompletny, to prosiłbym i spisanie i podanie numer katalogowego zółtej wtyczki przy wyświetlaczu.
Kupiłem wyświetlacz, ale wcześniej jakiś odiota wymontował go ucinając kable, zamiast wykręcić wtyczkę. Ja w eSce mam instalację przy zegarach i chcę to zrobić profi, bez rzeźbienia w kablach.
Dziękuję <ok>
Jeśli ktoś ma na wierzchu taki wyświetlacz i jest on kompletny, to prosiłbym i spisanie i podanie numer katalogowego zółtej wtyczki przy wyświetlaczu.
Kupiłem wyświetlacz, ale wcześniej jakiś odiota wymontował go ucinając kable, zamiast wykręcić wtyczkę. Ja w eSce mam instalację przy zegarach i chcę to zrobić profi, bez rzeźbienia w kablach.
Dziękuję <ok>
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- DeS
- Audi 80 Klub
- Imię: Paweł
- Model: Audi A8
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Dziękuję, ale wczoraj dostałem dwie nowe wtyczki z ASO . Muszę tylko sobie rzeńskie piny dokupić.truskawkowy pisze:Witam! DeS jesli temat nadal aktualny moge wyslac Ci taka wtyczke
Druga sprawa to ponawiam pytanie czy da sie zmienic kolor wyswietlacza temperatury zeby swiecil na czerwono? ew jakie zaroweczki czy diody sa potrzebne. Z gory dziekuje i pozdrawiam
Mój wyświetlacz ma numer 893... i jest to chyba najstarszy z możliwych. Też świeci na pomarańczowo, ale akurat mnie się to bardzo podoba. Nie chcę robić nic na czerwono, a pomarańcz lub jak kto woli bursztyn jest bardzo ori. <ok>
[ Dodano: 2009-11-29, 22:51 ]
Jeszcze jedno.. dzisiaj zrobiłem mały rekonesans. Okazało się, że aucie nie mam niestety wiązki od wyświetlacza, ale mam taką w garażu. Po przejrzeniu schematów elektrycznych zdecydowałem, że wszystkie potrzebne sygnały pociągnę z wtyku panelu klimatyzacji, tak żeby nie było niepotrzebnej siatki kabli. Zdam relację jak wyszło. <ok>
Witam
Właśnie przyszedł mi wyświetlacz z czujnikiem i zanim go zamontuję upewnię się jeszcze o trzy sprawy mianowicie skąd najlepiej wziąść masę z karoserii czy też może w jednej z kości jest masa pod którymś kabelkiem. Druga sprawa czy te kabelki z wyświetlacza wystarczą mi na długość do podpięcia się pod te kostki co idą na zegary czy też muszę dosztukowywać nowe kabelki i jak wy proponujecue czy też może jest taka kostka z wiązką kabelków po to żeby nie psuć tej co znajduje się przy wyświetlaczu?? I trzecia sprawa bo mam czujnik w którym są dwa czarne kabelki i jest logo audi z nr 800 820 533 i czy mogę wszystko jedno który z nich podłączyć 1 na masę a drugi do wyświetlacza??
Już dałem sobie rade
Właśnie przyszedł mi wyświetlacz z czujnikiem i zanim go zamontuję upewnię się jeszcze o trzy sprawy mianowicie skąd najlepiej wziąść masę z karoserii czy też może w jednej z kości jest masa pod którymś kabelkiem. Druga sprawa czy te kabelki z wyświetlacza wystarczą mi na długość do podpięcia się pod te kostki co idą na zegary czy też muszę dosztukowywać nowe kabelki i jak wy proponujecue czy też może jest taka kostka z wiązką kabelków po to żeby nie psuć tej co znajduje się przy wyświetlaczu?? I trzecia sprawa bo mam czujnik w którym są dwa czarne kabelki i jest logo audi z nr 800 820 533 i czy mogę wszystko jedno który z nich podłączyć 1 na masę a drugi do wyświetlacza??
Już dałem sobie rade
Ostatnio zmieniony 07 sty 2010, 17:59 przez Fronek22, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzyzak2211
- Forum Audi 80
Witam mam pytanko odnośnie termometru i jego wskazań. . Bardzo mi pomógł opis DARDAW2 dla Ciebie , podłączyłem i działa ale są z nim problemy. Postaram się opisać to jak najdokładniej: po włączeniu zapłonu włącza się termometr podświetla się temperatura w stopniach C, lecz po przejechaniu ok 100-150 metrów zmieniają się wskazania temp. i wyświetla je w F przemiennie z literką E. Co może być przyczyną tej sytuacji? Dodam jeszcze że odłączałem aku i nic nie pomogło bo słyszałem że czasami pomaga. Pozdrawiam i liczę na podpowiedź.
- michael80b3
- Forum Audi 80