[NE 1.8] Brak iskry. Pomocy
[NE 1.8] Brak iskry. Pomocy
Witam wszystkich . Jestem tu nowy i pisze do was z pewnym problemem . Wiem ze ten temat byl juz wiele raz lecz nigdzie nie bylo opisanego tego przypadku ktory mnie spotkal . Mam silnik 1.8 JV gaznik . Moze zaczne od poczatku . Postanowilem wymienic nagrzewnice w swojej niuni . Wszysko ladnie i pieknie zlożylem po wymianie i postanowilem uruchomic silnik . Krece krece i nic . Zobaczylem czy jest iskra i okazalo sie ze klops Sprawdzilem moduł aparat zapolonowy i cewke wszysko dziala . Poprosilem kolege by to zbadal i podłaczyl na krotko z 3 pionowej wtyczki - z + akumulatora i pojawila sie iskra na swiecy . Prosze o pomoc i mam nadzieje ze jako jestem tu nowy to okazecie mi troche wyrozumialosci . Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 sty 2010, 13:03 przez bart0390, łącznie zmieniany 2 razy.
dexx odlaczylem go i podlaczylem do golfa 2 i normalnie odpalil . Wlaśnie dzisiaj bede sprawdzal czy czegos nie podlaczylem tylko pod ta deska rozdzielcza jest tyle kabli ze nie wiem na co szczegolnie zwrocic uwage
WOJTEK26 kolega mi mowil ze nie mam Hall'a to jest silnik z gaźnikiem i od aparatu wychodzi taki wezyk cisnieniowy
Dziekuje za zainteresowanie sie moja sytuacja i pozdrawiam
WOJTEK26 kolega mi mowil ze nie mam Hall'a to jest silnik z gaźnikiem i od aparatu wychodzi taki wezyk cisnieniowy
Dziekuje za zainteresowanie sie moja sytuacja i pozdrawiam
bezpieczniki sa wszystki cale.A co do kabli podpietych pod deska to sa chyba dwa kable ktore nie wiem gdzie podlaczyc nigdzie nie moge znalezc do nich gniazka .Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-01-09, 14:39 ]
Witam . Koledzy a może byc tak ze rozrzad mi sie przestawil i przez to nie daje iskry przy kreceniu ? Prosze o pomoc bo mecze sie juz z tym problemem od miesiaca i juz nie wiem co robic Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-01-09, 14:39 ]
Witam . Koledzy a może byc tak ze rozrzad mi sie przestawil i przez to nie daje iskry przy kreceniu ? Prosze o pomoc bo mecze sie juz z tym problemem od miesiaca i juz nie wiem co robic Pozdrawiam
o taka fioleto-czarna Tb chodzi kostke ? nic nie ruszalem w stacyjce . Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-01-14, 17:50 ]
Witam . Mam jeszcze jedno pytanie . mianowicie czy moze byc tak ze stacyjka mogla sie rozwalic ? Jezeli tak to ktory element trzeba wymienic ? Pozdrawiam i prosze o odp
[ Dodano: 2010-01-15, 10:12 ]
Witam wszystkich . Sprawdzalem czy jest prąd ze stacyjki wysylany w czasie krecenia i okazalo sie ze jest. Czyli wychodzi na to ze to nie jest wina stacyjki ? Jeżeli miał ktoś podobny problem lub wie jak to zrobic to proszę o pomoc . Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-01-14, 17:50 ]
Witam . Mam jeszcze jedno pytanie . mianowicie czy moze byc tak ze stacyjka mogla sie rozwalic ? Jezeli tak to ktory element trzeba wymienic ? Pozdrawiam i prosze o odp
[ Dodano: 2010-01-15, 10:12 ]
Witam wszystkich . Sprawdzalem czy jest prąd ze stacyjki wysylany w czasie krecenia i okazalo sie ze jest. Czyli wychodzi na to ze to nie jest wina stacyjki ? Jeżeli miał ktoś podobny problem lub wie jak to zrobic to proszę o pomoc . Pozdrawiam
Mam ten sam problem, silnik NG 2.3. Iskrę wcięło Jak wymieniłem cewkę to pojawiła się na moment i znikła. Dałem nowy modół z cewką, nowego typu, taki zintegrowany, znów to samo.
Czytam tu o Hallu gdzie go szukać, łajdaka.
Dodam że prąd na zasilaniu modółu jest + i - , Na zielonym, jak kręcę, to pulsuje, ale zaraz przechodzi w ciągłe świecenie.
Jestem w rozpaczy. Ratunku.
Czytam tu o Hallu gdzie go szukać, łajdaka.
Dodam że prąd na zasilaniu modółu jest + i - , Na zielonym, jak kręcę, to pulsuje, ale zaraz przechodzi w ciągłe świecenie.
Jestem w rozpaczy. Ratunku.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Poczytaj w tym wątku: https://audi80.pl/postlink/358921.ht ... ht=#358921 o diagnozie układu zapłonowego.
Czujnik Halla masz w aparacie zapłonowym.
Czujnik Halla masz w aparacie zapłonowym.
Witam . Po wymienieniu aparatu i cewki postanowilem wstawic modul od innego audi . Po tych wszystkich zabiegach dalej nie ma iskry . Przypomnialo mi sie ze kiedys mialem taka sytuacje ze jak przekrecalem kluczykiem to wgl zaplon mi sie nie wlaczal tnz. kontorlki mi sie zapalaly ale nie krecilo rozrusznikiem . Mialem prowizoryczny alarm zalozony przez poprzedniego wlasciciela . Kolega wymontowal go i zrobil polaczenie bezposrednio z cewki (15+) do stacyjki (tej wtyczki do kostki ) i normalnie odpalal . I jak ten kabel zostal podlaczony to odlaczyl czarny kabel od cewki . Czy to moze miec cos wspolnego z tym ze teraz kreci rozrusznikiem ale nie ma iskry ? Pozdrawiam