Mam te same opony już drugi sezon i polecam.Fajna miękka opona.Dzisiaj właśnie koła przerzuciłem.Hałasować zaczynają powyżej 145km/h.Fiku pisze:ja osobiscie polecam wam yokohame w drive v902
[All] Opinie - opony na ZIMĘ
- tokarka606
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
jak każdy coś poleca to ja polecam Uniroyal MS Plus 66.Ostatnio jak spadł śnieg to jeździłem prawie jak by go nie było.samochód normalnie się rozpędzał zero poślizgu.rewelacyjne są także na mokrej nawierzchni o czym sie przekonałem wczoraj jak jakiś moherowy beret wyskoczył mi na środek drogi.zatrzymałem sie prawie w miejscu nawet abs się nie włączył.jak bym miał założone letnie opony to nie chce wiedzieć co by było...
to prawda - wystarczy spojrzec na testy opon zimowych - frigo 2 na grząskim sniegu bije nawet continentale, lecz gdy zrobi sie poprostu mokro to na tej oponie mozna sie dobrze posliznąć. Ja dobierając opony do siebie sugerowalem sie testami opon z internetu badz gazet...szukalem opony nie na snieg ale wlasnie na mokrą nawierzchnie czyli na taka polską zime czyli chlapa ciapa w nocy mroz w dzien roztopy. i zakupiłem uzywane goodride SW602 - na mokrym w zakretach trzymaja niesamowicie. nie sadzilem ze na mokrym mozna miec tak dobra przyczepność. Z hamowaniem nieco gorzej ale duzo lepiej od letniej fuldy linero. nawet w 15 stopniach na mokrym goodride zatrzymuje sie szybciej. Ruszanie - i tu znow zaskoczenie - nie ma technicznej mozliwości aby na 2 biegu koła zamieliły na mokrym asfalcie dluzej jak pol sekundy- ciagnie jak potluczone Na sniegu nie mialem jeszcze okazji sprobować:( Dodam ze taka nowa opona kosztuje w moim rozmiarze 150złza sztuke - POLECAMhudy pisze:Dębice są ok na śnieg ale na mokrej nawierzchni już kilka razy bardzo mnie zawiodły...
Odświerze trochę temat.
Kupiłem komplet opon zimowych Yokohamy
http://moto.allegro.pl/item839157946_zi ... _v901.html
cena jest atrakcyjna, zastanawiam się tylko co tym oponkom dolega że są takie tanie. Szczerze mówiąc to mam nadzieję że na tak niską wartość ma wpływ tylko rok produkcji a nie jakiś ukryty feler.
Kupiłem komplet opon zimowych Yokohamy
http://moto.allegro.pl/item839157946_zi ... _v901.html
cena jest atrakcyjna, zastanawiam się tylko co tym oponkom dolega że są takie tanie. Szczerze mówiąc to mam nadzieję że na tak niską wartość ma wpływ tylko rok produkcji a nie jakiś ukryty feler.
Nie jestem specem od opon ale wiele razy słyszałem że yokohama to górna półka o czym świadczy cena nowej opony. Tu z racji okazyjnej ceny decyzja o zakupie.YatzeK pisze:Inna sprawa, że zimowe Yokohamy to nie jest pierwsza liga i nie sprzedają się najlepiej.
Oglądałem te gumy ze wszystkich stron i nie było się do czego przyczepić.p371 pisze:lę, data produkcji daje taką cenę. Jak guma wygląda? Zależy jak były przechowywane.
Koleś ma spory magazyn i opony leżą jedna na drugiej po kilka sztuk.
Ja też nie. Ale pracuję w branży od kilku lat i wiem że letnia Yokohama to faktycznie pierwsza liga <ok>. Ale ich zimówki są co najwyżej średnie.kubik pisze:Nie jestem specem od opon ale wiele razy słyszałem że yokohama to górna półka o czym świadczy cena nowej opony. Tu z racji okazyjnej ceny decyzja o zakupie.
p371 pisze:Zależy jak były przechowywane.
W takim razie zrobiłeś doskonały zakup i myślę, że będziesz zadowolonykubik pisze:Koleś ma spory magazyn i opony leżą jedna na drugiej po kilka sztuk.