[2.0 ABT] trzesie kierownica podczas hamowania
[2.0 ABT] trzesie kierownica podczas hamowania
jak jade to słyczac jak by cos ocierało , a jak hamuje to juz są wyrazne drgania kierownica , słyszałem ze moze byc tarcza krzywa, prawdopodobnie spowodowane jest tym ze wyjezdzajac z podporzadkowanej drogi , kat 90 stopni nie wyhamowalem na sliskiej drodze i odbilem sie przednim lewym kołem od kraweżniak i od tego momentu tak sie dzieje , pytalem w sklepie o tarcze i sa w cenie ok 70 i 110 zl , czy warto wydac wiecej na te lepsze tarcze ?
Ostatnio zmieniony 09 sty 2010, 09:54 przez buniu23, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
buniu, podnieś auto i kręcąc kołem obserwuj jego zachowanie. Później posprawdzaj wszystkie elementy zawieszenia (końcówkę drążka, sworzeń, wahacz, tulejki), bo przy tym uderzeniu mogło coś się wykrzywić, lub nabrać luzu. Tarcza to ostatnia rzecz, którą w tym wypadku bym podejrzewał.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2010, 11:44 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
najpierw na twoim miejscu sprawdził bym felgę i tarcze bo jak piszesz że obciera podczas jazy a przy hamowaniu czuć drgania to raczej wina elementu który się obraca a nie zawieszenia...jakieś drążki czy gumy były by odczuwalne podczas hamowania lub jazdy ale by nie obcierało...jeśli chodzi o tarcze to jak masz kasę to możesz kupić jakieś droższe chodź z doświadczenia wiem że tanie tarcze nie sa złe jak niektórzy twierdza.ja dałem za jedną coś ok 60zł i już prawie 100 000 na nich przejechałem i sa ok...
-
- Forum Audi 80