Drogi wszyscy mamy kiepskie. Jeśli masz firmowe felgi to nie ma strachu. Nie gną się jak chińskie. A dziury się omija, a nie po nich jeździ. Ja czasami zmieniam aż pas ruchu by ominąć dziuryZapomniałem dodać że springi 60/40 do tego... Kurde trochę za niski profil 40 bo kiepskie mam drogi. :evil:
[b4] Alufelgi 15 cali - jakie?
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
w tym tkwi caly stereotyp na temat tego ze takie czy inne kolo nie nadaje sie na polskie drogi... fakt ze opona o profilu 35 jest przeogromnie droga, jak dla wiekszosci uzytkownikow tego forum, ale profil 40 jest znosny i finansowo i stylistycznieATLAS pisze:Jeśli masz firmowe felgi to nie ma strachu
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Każdy rozsądny człowiek omija a nie pakuje przez nie. Nom żadnej chińszczyzny nie będzie bo to do audi nie pasuje...ATLAS pisze:A dziury się omija, a nie po nich jeździ. Ja czasami zmieniam aż pas ruchu by ominąć dziury
Na profilu 40 i przy glebie 60/40 to ja bym nigdzie nie wjechał. :-| Obstawiam coś bardziej z tych dwóch rozmiarów 195X50 lub 205X45...kolczat pisze:ale profil 40 jest znosny i finansowo i stylistycznie
Niki20, każdy rozsądny - tak, ale sam jestem zaskoczony jak jadę z kimś fajnym autem, a on jedzie cały czas prosto nie omijając dziur. A gdy wjedzie w większą to przeklina. Wrrr ja jeżdżę slalomem i mam w dupie co inni sobie myślą jak widzą jak omijam.Niki20 pisze:ATLAS napisał/a:
A dziury się omija, a nie po nich jeździ. Ja czasami zmieniam aż pas ruchu by ominąć dziury
Każdy rozsądny człowiek omija a nie pakuje przez nie. Nom żadnej chińszczyzny nie będzie bo to do audi nie pasuje...
Słyszałem anegdotę, jak rozpoznać pijanego kierowcę.
Rozpoznasz go po tym, że nie jedzie slalomem wokół dziur
Heh, jak widzę Twoją ksywkę to przypomniała mi się kolejna anegdota:
Żona wraca do domu po północy. Rozwścieczony tym faktem mąż pyta jej z kim się pieprzyła. Ona na to: "z nikim". Mąż na to: "a ja znam tego Nikiego???? :mrgreen:
W takim razie polecam profil 45, ale szersze felgi. Gdy opona jest naciągnięta to, optycznie jej profil wydaje się mniejszy.Niki20 pisze:kolczat napisał/a:
ale profil 40 jest znosny i finansowo i stylistycznie
Na profilu 40 i przy glebie 60/40 to ja bym nigdzie nie wjechał. :-| Obstawiam coś bardziej z tych dwóch rozmiarów 195X50 lub 205X45...
Zatem lepiej kup Schmidty ML 9 calowe z rantem będą śliczne, a oponki 205/45R16 będą idealne.
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
kolczat, ATLAS, dzięki wielkie za pomoc w temacie.
Zobaczymy co za koło się pojawi, czas pokaże. <ok>
pozdro laski. :mrgreen:
Też to znam. :mrgreen:ATLAS pisze:Heh, jak widzę Twoją ksywkę to przypomniała mi się kolejna anegdota:
Żona wraca do domu po północy. Rozwścieczony tym faktem mąż pyta jej z kim się pieprzyła. Ona na to: "z nikim". Mąż na to: "a ja znam tego Nikiego???? :mrgreen:
Zobaczymy co za koło się pojawi, czas pokaże. <ok>
pozdro laski. :mrgreen:
[B4 Avant] Które felgi lepiej pasują?
Mam dylemat, chcę zakupić alu do mojego Avanta.
Tylko 15 mnie interesują, tylko fabryczne wzory.
Czy macie może fotki jak Avant (najlepiej ciemnozielony) prezentuje się na tych felgach?
Te jeśli się nie mylę są od B3? (ale w polerce mogłyby ciekawie wyglądać)
Te mi się również podobają
Ten trzeci, najbardziej popularny model felg nie podoba mi się zupełnie.
A tak wygląda auto na które miały by być założone te koła:
Tylko 15 mnie interesują, tylko fabryczne wzory.
Czy macie może fotki jak Avant (najlepiej ciemnozielony) prezentuje się na tych felgach?
Te jeśli się nie mylę są od B3? (ale w polerce mogłyby ciekawie wyglądać)
Te mi się również podobają
Ten trzeci, najbardziej popularny model felg nie podoba mi się zupełnie.
A tak wygląda auto na które miały by być założone te koła:
U mnie wchodzi w rachubę tylko seryjna felga, ponieważ chodzi o jej wytrzymałość (i nie ukrywam przyzwoita, niska cena ).marcinGD pisze:Moim zdaniem druga opcja wygladalaby lepiej, chociaz nie ukrywam ze z fabrycznych wzorow najbardziej podchodza mi te 10ramienne
Do tego mam BDB opony Uniroyal w rozmiarze 195/65R15 więc szkoda by było się takich porządnych gum pozbywać.
A może macie jakieś inne sugestie co do felg dla mojego Avanta?
klekocix, moim zdaniem na żadnym z tych felg auto nie będzie wyglądało fajnie.No może mały plusik za to że auto będzie już na alu niż na kołpaku i stalówce.Po pierwsze nie ciekawe wzory,po drugie słaby rozmiar.Wiesz tego typu koła często są stosowane na zimę.Nie wszystkie inne,pozostałe felgi są słabsze od tych fabrycznych.Jeśli chcesz porządną felgę to wybieraj w niemieckich producentach,Borbet,Brock,Ats itp.Myślę że cenowo też nie było by problemu coś dostać.
Wracając do Twojego pytania-jeśli na świecie były by tylko te dwa rodzaje felg a ja miałbym auto na kołkach to wybrałbym te drugie ale szału by nie było. <ok>
Wracając do Twojego pytania-jeśli na świecie były by tylko te dwa rodzaje felg a ja miałbym auto na kołkach to wybrałbym te drugie ale szału by nie było. <ok>