[2.0 ABT] Problem z Licznikiem :)
Mój licznik to VDO, więc z Twojej wypowiedzi -spiczi- wynika że muszę mieć tą zębatke.
Będe musiał rozkręcić zegary i sprawdzic to kółko. Styki przy kostkach wiem że były czyszczone. Co do "czujnika w skrzyni" to nawet nie wiem gdzie on jest.
Jeśli kółko będzie ukruszone to czy ma ktoś pomysł jak je naprawić bądź czym zastąpić?
W ostatecznej sytuacji będe musiał kupić cały zestaw zegrów bo samej zębatki chyba mi się nie uda.
Będe musiał rozkręcić zegary i sprawdzic to kółko. Styki przy kostkach wiem że były czyszczone. Co do "czujnika w skrzyni" to nawet nie wiem gdzie on jest.
Jeśli kółko będzie ukruszone to czy ma ktoś pomysł jak je naprawić bądź czym zastąpić?
W ostatecznej sytuacji będe musiał kupić cały zestaw zegrów bo samej zębatki chyba mi się nie uda.
-
- Forum Audi 80
Witam kolegów dzisiaj zabieram się za wyjmowanie licznika sprawdzę luty i zębatkę zobaczymy co tam jest grane ze skazówką że nie chodzi albo chodzi.
[ Dodano: 2010-01-14, 10:33 ]
Kilometry mi nabija ale skazówka jakby zamarzła i po przejechaniu kilku kilometrów zaczyna sie podnosić jakby rozmarzała rozbiore i mam nadzieje że cos zobaczę co sam będę mógł naprawić
[ Dodano: 2010-01-14, 10:33 ]
Kilometry mi nabija ale skazówka jakby zamarzła i po przejechaniu kilku kilometrów zaczyna sie podnosić jakby rozmarzała rozbiore i mam nadzieje że cos zobaczę co sam będę mógł naprawić
Wczoraj rozkręciłem całe zegary, wszystkie zębatki były całe , przelutowałem wszystkie luty. Po skręceniu wszystkiego myslałem ze oszaleje, licznik naliczania kilometrów nadal nie działa. Ma ktoś pomysł gdzie jeszcze szukać usterki? Mógłby ktoś bliżej przedstawić ten "czujnik w skrzyni", moze to coś z nim. Zaznaczam że licznik czasami się załącza i jest ok, ale to rzadko.