[80 B4 1.9tdi] Wysprzęglik-HELP
[80 B4 1.9tdi] Wysprzęglik-HELP
Witam wszystkich po Świętach.
Mam dwa pytania
1)Czy wysprzęglik można samemu zregenerować?
2)Czy da sie go wymienić nie ściągając skrzyni?
Jeśli ktoś to robił już wcześniej i ma jakies doświadczenie proszę o radę.
Ponieważ wysprzęglik firmy LPR mając 6miesiący cieknie od środka w skrzyni.
Mam drugi orginalny Sachs tylko padnięty i dlatego takie moje pytanka.
Mam dwa pytania
1)Czy wysprzęglik można samemu zregenerować?
2)Czy da sie go wymienić nie ściągając skrzyni?
Jeśli ktoś to robił już wcześniej i ma jakies doświadczenie proszę o radę.
Ponieważ wysprzęglik firmy LPR mając 6miesiący cieknie od środka w skrzyni.
Mam drugi orginalny Sachs tylko padnięty i dlatego takie moje pytanka.
"Czy da sie go wymienić nie ściągając skrzyni? "
Witam ,ja rok temu wymieniałem wysprzęglik i pompę sprzęgła ,koszt około 250zł a zajęło mi to jakieś 3 godziny z odpowietrzeniem sprzęgła .Jeśli chodzi o wysprzęglik to jak najbardziej da rade wymienić go bez demontażu skrzyni biegów .Żeby poszło szybko i sprawnie potrzebne są klucze nasadowe i warto to robić z kanału lub podlewarować auto .W razie pytań służę pomocą
Witam ,ja rok temu wymieniałem wysprzęglik i pompę sprzęgła ,koszt około 250zł a zajęło mi to jakieś 3 godziny z odpowietrzeniem sprzęgła .Jeśli chodzi o wysprzęglik to jak najbardziej da rade wymienić go bez demontażu skrzyni biegów .Żeby poszło szybko i sprawnie potrzebne są klucze nasadowe i warto to robić z kanału lub podlewarować auto .W razie pytań służę pomocą
Jak regenerowałem pompę sprzęgła to znalazłem sklep z różnymi oringami, zimeringami i sprzedawca dobrał mi wszystkie uszczelki.Mam nr OE 4a0 798 261 tylko nie wiem gdzie taki zestaw naprawczy kupić?
poniewaz w hurtowni motoryzacyjnej firma Seinsa Autofren nie posiada takiego zestawu do regeneracji według nich.