[1Z] Migająca kontrolka
[1Z] Migająca kontrolka
Nie wiem czy w odpowiednim miejscu zakładam ten temat bo jestem świeży na forum ale mam problem więc szukam pomocy. Ciągle miga mi czerwona kontrolka z wykrzyknikiem która wskazuje brak któregoś z płynów ale wszystkie są uzupełnione odpowiednio. Miga przy zimnym i rozgrzanym silniku po prostu ciągle. Nie wiem czy to poważny problem bo skoro wszystkie płyny są w odpowiednim poziomie i silnik sie nie grzeje ponad normę to czego to może być wina??? Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2010, 20:52 przez ardvark84, łącznie zmieniany 1 raz.
- percevalle
- Audi 80 Klub
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Ostatnie kilka sztuk było właśnie to,w moim ten czujnik jest 2 w jednym tzn.obudowa jest wspólna a dwie końcówki-jeden idzie na migającą kontrolkę ,a drugi na wskaźnik wychyłowy.W B4 inny czujnik,ale ten sam objaw był,zamienniki po jakimś czasie znów to samo się robiło,więc lepiej założyć oryginał.U mnie załączał lampkę już przy 50 st.,u kolegi losowo jak mu naszło.4. padniety czujnik temp na króćcu głowicy
A u mnie mruga wykrzyknik i ten od płynu chłodniczego ale tylko przy włączonej stacyjce po zapaleniu silnika obydwa gasną i podczas jazdy sie nie zapalają płyn chłodniczy sprawdzałem,płyn hamulcowy tez w porządku nie mam żadnych ubytków też płynów,wszystkie bezpieczniki sprawdzone i czujniki pomóżcie co to może być ??