spróboj na 4 biegu. Jesli masz dluzsza skrzynie to na 5 biegu nei osiagniesz maksa. Ja w swoim abk mam skrzynie sportową i ma bardzo krótkie przelozenia. Na 5 biegu przy 100km/h mam niecałe 3000 obr. Przy 160km/h to bedzie juz około 4500, a zblizajac sie do 190 km/h konczą mi sie obroty tj 5800...6000. Ponadto po zakupie zaglądałeś moze do filtra powietrza? A co do miksera to on napewno ograniczy moc auta przy wysokich obrotach. Jakas alternatywą jest blos jesli chcialbys sie pobawić, ale gdybym mial wydawac pieniadze na blosa to juz wolałbym kupic odpowiednei czesci i zrobic z tego sekwencje. Spalanie napewno spadnie i gwarantuje że do 190...200 sie rozpedzisz.Dawidof pisze:Auto do 160km/h leci bardzo fajnie, ale po przekroczeniu 4tyś obr. (5b) dostaje muła.
[ABK] osiągi
Więc tak. Popytałem troche, poczytałem i już wiem, że wszystkiemu winien jest mikser lpg - jak już z resztą wcześniej pisaliście. Podobno dobrym rozwiązaniem okazuje się blos w miejsce zwykłego miksera, więc do lata bede musiał coś z tym zrobić Nie ciągnę dalej tematu o blosie bo już taki na forum jest. Dzięki za pomoc Aaa i też jestem zdania, żeby Vmax sprawdzać samemu