Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 90 2.3 NG] Moja 90-tka :) -blosss pod maską :)-Sprzedane

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
no name
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: no name » 22 paź 2009, 18:00

Leszek, ta twoja audiczka zostalo cos obnizona ??

Awatar użytkownika
JanekAudi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: JanekAudi » 05 gru 2009, 15:45

Piękna :) pozazdrościć tylko :) Do zobaczenia na jakimś spocie :mrgreen:

Awatar użytkownika
śmigacz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: śmigacz » 11 sty 2010, 22:50

powiem Ci ze babci pozazdroscic ;-)

Awatar użytkownika
nowi2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: nowi2 » 11 sty 2010, 23:05

Jak na blosie sie sprawuje i jakie koszta? jesli można wiedzieć

pajak100
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pajak100 » 11 sty 2010, 23:20

To jest chyba moja kochana 90 , cztery lata temu ją sprzedałem :mrgreen: , Czy z tyłu są mocne głośniki chyba JBL ? Mój kochany spoiler na klapę ? I moja brewka. Czy tapicerki w środku lekko odchodzą , a posufitka nie spadła na głowę ?

Awatar użytkownika
Leszek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Leszek » 12 sty 2010, 00:04

Z tyłu są JBL-e. Tapicerki nigdzie nie odchodzą :-) A podsufitka lekko się odkleja w kilku miejscach ale jakoś to ratuję i nie spada na głowę <ok>

Awatar użytkownika
Leszek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Leszek » 12 sty 2010, 00:17

nowi2 pisze:Jak na blosie sie sprawuje i jakie koszta? jesli można wiedzieć
Bardzo dobrze sprawuje się na blosie. Od czasu montarzu o tym że mam lpg przypominam sobie tylko przy tankowaniu. Pali na "tyk", nic nie śmierdzi gazem, kultura pracy idealna. Same zalety. Polecam. Koszta? Cena zakupu blosa.
Zamontowałem na ori gumie bo nie chciałem żadnej przeróbki rzucającej się w oczy. Miało być jak najbardziej wyglądające na fabrykę i najtaniej <ok>

Gdzieś tu na forum opisałem mój sposób montarzu.
Ktoś już też tak zamontował i jeździ ;-)

pajak100
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pajak100 » 12 sty 2010, 20:36

Auto to kupiłem z przebiegiem 236.000km spod granicy niemieckiej. Sprowadzona do Polski przez właściciela warsztatu z przeznaczeniem do rozebrania. Przestała wcześniej w Niemczech 2 lata i u tego gościa na placu 1 rok. Facet zajmował się konkretnymi amerykańskimi furami i nie miał czasu jej pociąć. Ogólnie nie otwierana przez 3 lata. Przez to właśnie zawilgotniała i tapicerki odpadały. Ogólnie był stan igła. Zero ryski na lakierze. Tydzień po zakupie zamontowałem gaz ( blos dopiero wtedy się pojawiał) więc padł wybór na parownik z podciśnieniem. Podpisałem klauzulkę, że gazownia nie odpowiada za uszkodzony przepływomierz od strzału gazu i w drogę. Cóż samochodzik nie miał lekko , przeżył kilkanaście startów na 1/4 mili gdzie za duży sukces mogę uznać wygraną z BMW E30 1.8 is :mrgreen: . Po trzech miesiącach strzelił gaz i trzeba było wyklepać klapkę od przepływomierza. A to cholerstwo bardzo precyzyjne, więc po pieciu strzałach już doszedłem do perfekcji i robiłem to w 15 min :mrgreen: Pamietam , że na łapce przepływomierza simering był cienki i na filtr kapało czasem paliwo. Może ktoś już to wymienił. W obudowie filtra powietrza jest dziurka gdzie miałem zamontowany patencik otwarcia przepływki na max w razie dalekiej wyprawy na gazie. W gumie na przepływomierz też jest dziurka, kolejny patent od klapki przepływomierza. Kiedyś skończyły mi się także hydropopychacze , ale na szczęście miałem wolno leżący drugi silnik 1.8 16V od VW i przekłądałem używane. Najpierw nasłuch, która szklanka poszła na spacer, a pożniej szybka wymianka bez zdejmowania paska rozrządu. Kilka razy taką akcję robiłem. W tym też doszedłem do perfekcji. Co było tego powodem, że szklanki się kończyły? Chyba to, że żeby wydobyć z NG ten piękny dżwięk, którego nie posiada ŻADNE audi ( 2.3 20V i V8 odpadają ) trzeba dodać trochę więcej gazu niż auto jest w stanie przepalić. Drugi ważny czynnik to zaworek od oleju od magistrali głowicy i filtr konicznie KNECHTA - tego akurat wtedy nie wiedziałem.
Ogólnie poza tym to rok bezdotykowej jazdy , poza przednim halogienem którego potłukłem wjeżdzając w zderzak sprężarką i tylną blendę. To była załamka mojego życia ta blenda od strony kierowcy. Auto wystawiłem na allegro, za 5 godzin dzwoni gość i mówi , ze juz jest pod płockiem. Pomyślałem, że chłopakowi posprzątam furę, na szybko. Stoje przy gniazdku w ścianie i 20 metrów rzutu w kierunku auta przedłużaczem. No i pomyłka bo ciężkie gniazdko trafiło prosto w blendę. Aż klęknąłem przy tym jak to zrobiłem. :shock: . Dzwonie do tego kolesia i mówię mu, że trafił na promocję , bo już blenda jest pobita. A on załamany , bo to była właśnie najpiękniejsza rzecz z tego auta dla niego :mrgreen:. ALe spoko ucieszony był jak odjeżdzał.
Bardzo miło wspominam ten samochodzik, przeżyłem także w nim swój poślizg życia, przy 140km/h, szeroka, sucha trzypasmówka , a ja na przekór do wewnętrznej zbyt mocno przyciąłem. Pamietam to jak dziś , życie przeleciało przed oczami. Cztery kontry i gdyby nie było tam tak szeroko to widziałem jak leży fura zdachowana w szczerym polu z oddzielonymi maskami , błotnikami , bez szyb, bez kół i beze mnie.
Super autko, mam nadzieję że jest takie samo do tej pory.
Z ciekawości , ile traz ma na liczniku ?

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 12 sty 2010, 23:46

A pajak jak zwykle :mrgreen: Sory ale nie dalem rady doczytac do konca :-) .
PS-Chlopak trzeba sie spiknac jakos na ploty jak odwilz przyjdzie, daleko do siebie nie mamy ;-)

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grinch » 13 sty 2010, 16:39

Słonik pisze:A pajak jak zwykle :mrgreen: Sory ale nie dalem rady doczytac do konca :-) .
PS-Chlopak trzeba sie spiknac jakos na ploty jak odwilz przyjdzie, daleko do siebie nie mamy ;-)
... O yes Adam dobrze prawi ja też chętnie zobacze s4 Pająka bo ostatnio jak na skrzynkach sie widzieliśmy to miał jeszcze coupetke :mrgreen:

... Buziaki chłopaki <urodziny>

pajak100
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pajak100 » 18 sty 2010, 19:06

Spoko Słonik i Grinch, możemy coś pomyśleć o jakimś spociku. Trochę załuję coupety, jednak te 80-tki mają coś w sobie. Szkoda, że jej nie zostawiłem i nie wyposażyłem w 2.2T , ale nie miałem wtedy takiej wiedzy i znałem się tylko na wolnossących.

Awatar użytkownika
Bartek90
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Bartek90 » 19 lut 2010, 10:24

Zgadzam się na pewno z tym że 2.3 NG ma piękny dźwięk. Wogóle całe auto jest magiczne. Po ożywieniu auta poprosiłem kumpla żeby się pobawił trochę gazem (przydeptał na jałowym) a ja stałem za autem. Po chwili musiałem usiąś ze łzami w oczach (autentycznie <ok>) że udało mi się zdobyć NG. I jeszcze działa :-D I brzmi.. Audi to magiczne auta, zwłaszcza te starsze modele. Masz może Leszku jakąś próbke dźwięku twojego cuda? Jak tak, to ja chętnie posłucham ;] Bezawaryjności życzę!

rafalaudi1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Rafał
Model: Audi 80 B1
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 6A

Post autor: rafalaudi1 » 13 mar 2010, 18:44

Wygląda pięknie na tych felgach.

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 13 mar 2010, 19:08

Świetna audica, na tych felgach wygląda kozak. Jakie masz w niej obniżenie, i czy pamiętasz jakie miałeś rozmiar opony na tym zdjeciu z kołpakami ?

Awatar użytkownika
Leszek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Leszek » 13 mar 2010, 19:59

GerB3, zawieszenie mam -40mm (chyba). Na tym zdjęciu z kołpakami opony są zimowe 175/70R14. Takie miałem to założyłem je na zimę. Auto stoi troszkę wyżej, ale w zakrętach czuć jak przechodzi na gumach w tym profilu. Jedyna zaleta to trochę miękko się jedzie. W sam raz na obecny stan dróg po zimie.
Miałem 185/60R14 było ok tylko niżej :-)

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl