[Audi 80 1.8 B3/B4] - laki87 skonczywszy zywot drogowy
Panowie jako ze od poniedziałku mam urlop postanowiłem wziąść sie troszke za moja niunie. Pojechałem do sklepu kupiłem dwie pasty Tempo i 6 miekkich sciereczek. Odświezenie lakieru trwało jakies 3-4 h łacznie z umyciem, wysuszeniem lakieru, nałozeniu pasty i wypolerowaniu na błysk wozu. Warto było bo efekt na zywo jest zarabisty i lakier odmłodniał o jakies 5 lat. Po tym postanowiłem pstryknac kilka aktualnych fotek mojej niuni. Przy okazji załozyłem jej letnie buciki.
____
______
____
______
dzisiaj zrobiłem dwie rzeczy przy swojej niuni a mianowicie wymiana rygli i poprawienie estetyki emblematu na grilu.
1. Moj tatus za przysłowiowe piwo wykonał dla mnie nowe rygle do niuni choc prosiłem sie hohoh..
tak sie one prezentuja przed montazem(na zdjeciu 4 nowe i 1 stary rygiel)
jak nie zapomne wziasc aparatu to pstrykne fotki po montazu bo sa juz na swoim miejscu.
2. Juz nie mogłem patrzec na to co zobaczycie ponizej i zabrałem sie za poprawienie tego oszpecajacego widoku.
- zdemontowałem gril z fury.
- przed:
1.
2.
- zdemontowałem znaczek i oba elementy wyczysciłem i odtłusciłem
1.
2.
3.
- po przyklejeniu znaczka na nowo (całość zajeła mi około godzinki razem ze schnieciem kleju a o wiele lepiej to wszystko wyglada)
1.
2.
1. Moj tatus za przysłowiowe piwo wykonał dla mnie nowe rygle do niuni choc prosiłem sie hohoh..
tak sie one prezentuja przed montazem(na zdjeciu 4 nowe i 1 stary rygiel)
jak nie zapomne wziasc aparatu to pstrykne fotki po montazu bo sa juz na swoim miejscu.
2. Juz nie mogłem patrzec na to co zobaczycie ponizej i zabrałem sie za poprawienie tego oszpecajacego widoku.
- zdemontowałem gril z fury.
- przed:
1.
2.
- zdemontowałem znaczek i oba elementy wyczysciłem i odtłusciłem
1.
2.
3.
- po przyklejeniu znaczka na nowo (całość zajeła mi około godzinki razem ze schnieciem kleju a o wiele lepiej to wszystko wyglada)
1.
2.
Witam panowie odzmaze troszke kotleta ale niestety nie bedzie on zbyt zmaczny . Z przykroscia musze stwierdzic ze moja Audi zakonczyla swój zywot na drogach. 24 letni kierowca Opla Astry II wymuszajac pierszenstwo skrecajac w lewo do posesji 20m przed maska mojego samochodu przyczynil sie do tego niefortunnego zdarzenia. Uciec nie mialem gdzie bo po lewo rów, po prawo drzewa i za Astra Vectra B, a droga pokryta swiezo napadanym sniegiem. Aktualnie czekam na wycene przez rzeczoznawce.
Oto zdjecia po całym zdarzeniu:
Oto zdjecia po całym zdarzeniu: