[ B4 ABT ] Kolektor Wydechowy czy Jednorurka?
[ B4 ABT ] Kolektor Wydechowy czy Jednorurka?
Dzis po zajechaniu do domu auto zaczelo chodzic jak traktor, odglosy dochodza z przedniej czesci od strony pasarzera. Oprocz tego jak chwile postoi czuc spaliny w srodku nie mialem okazji dokladnie sie temu perzyjrzec z racji tego, ze o tej porze i tak bym nic nie zobaczyl. Domyslam sie ze to albo Kolektor wydechowy, albo ''jednorurka'' co obstawiacie? Czy przy dziurawej ''jednorurce'' tez tak by wialo spalinami?
- percevalle
- Audi 80 Klub
Dzieeeki za odzew, dzis kuknolem z rana jak to wyglada i z moich obserwacji wynika, ze kolektor jest caly nic specjalnie nie jest nawet pordzewiale. Odrazu po odpaleniu zauwazylem ze spaliny ida od strony laczenia z katem gdzie juz moje oko nie siega, ale gdzie dokladnie nie jestem w stanie tego zobaczyc bo na samym poczatku jednorurki jest wszystko okej, zeby lepiej sie temu przyjrzec musialbym wskoczyc na kanal. Dlatego jade jutro do "specjalistow" od ukladow wydechowych i tam sie wszytsko okaze jak wjade na kanal, mozliwe ze poszla uszczelka na laczeniu jednorurki z katem bo jednorurka tez nie wyglada zle na pierwszy rzut oka. Druga opcja, ze gdzies zrobila sie dziura, ale moze jak nie bedzie taka tragiczna to ja pospawam. Pozyjemy zobaczymy, Pozdro!
Mam jeszcze takie pytanie z ciekawosci czy jednorurka z B3 wersji 1.8 90KM pasuje do ABT? bo wygladaja wrecz identycznie, mocowanie na 3sroby i ksztalt a na allegro nie wide takie pod ABT
Mam jeszcze takie pytanie z ciekawosci czy jednorurka z B3 wersji 1.8 90KM pasuje do ABT? bo wygladaja wrecz identycznie, mocowanie na 3sroby i ksztalt a na allegro nie wide takie pod ABT
Kup taka jaka powinna byc, BOSAL produkuje, nr czesci to 786-999
Te na allegro sa do silników 1.6, zakonczenia maja identycznie zrobione do 2.0 i do 1.6, srednica rury ta sama, roznica moze polegac w kształcie. Blok silnika 1.6 moze byc nizszy od tego 2.0 co automatycznie oznacza minimalnie inny kształt/dlugosc rury.
Te na allegro sa do silników 1.6, zakonczenia maja identycznie zrobione do 2.0 i do 1.6, srednica rury ta sama, roznica moze polegac w kształcie. Blok silnika 1.6 moze byc nizszy od tego 2.0 co automatycznie oznacza minimalnie inny kształt/dlugosc rury.