[1.9 tdi] Dziwny sygnał przy zapłonie
[1.9 tdi] Dziwny sygnał przy zapłonie
Witam
od niedawna jestem posiadaczem audi b4 1.9 tdi i zastanawia mnie co to może być podczas włączenia zapłonu lub przy samym odpalaniu pojawia się krutki sygnał dzwiękowy,zdaża się to co jakiś czas. Co to może być?
Pozdrawiam
od niedawna jestem posiadaczem audi b4 1.9 tdi i zastanawia mnie co to może być podczas włączenia zapłonu lub przy samym odpalaniu pojawia się krutki sygnał dzwiękowy,zdaża się to co jakiś czas. Co to może być?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 sty 2010, 10:08 przez nurpiotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
sygnałem dźwiękowym ,auto informuje nas o różnych awariach....np.też o niskim poziomie płynu chłodniczego w zbiorniku wyrównawczym i wielu innych.....trzeba to wszystko posprawdzać ,albo chociaż stan połączeń przewodów,wtyczek itp....może gdzieś jest jakaś przerwa ,coś nie łączy,zaśniedziało albo jakieś zwarcie...od tego zacznij!
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ale w przypadku oleju powinna włączać się też kontrolka. Może problem leży po stronie alternatora. Na przykład przez chwilę po odpaleniu nie ma ładowania. Ja jak kiedyś źle zamontowałem regulator napięcia to też miałem taki sygnał. Tyle że u mnie dodatkowo było jeszcze coś nie tak z kontrolkami, ale teraz już nie pamiętam.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
u mnie tak było już wiele razy.krótki sygnał lub nawet dwa następujące po sobie pojawiały się i podczas odpalania i podczas gaszenia a nawet podczas otwierania drzwi gdy wychodziłem z samochodu...nie wiem czemu tak się dzieje ale wiem że już od 4 lat tak mam i nic się nie dzieje złego <ok> raz tylko zauważyłem podczas gaszenia samochodu że zaświeciły się te 3 kontrolki u samej góry i wtedy było piknięcie...
witam,
Miałem podobny problem, a nawet piszczyk i kontrolki migały podczas jazdy.
Przypadkowo podczas zamykania drzwi od kierowcy usłyszałem dzwięk piszczyka
Otworzyłem drzwi i zacząłem naciskać tą krancówkę w słupku i co jakiś czas zaczął się załączać ten piszczyk i mrugały kontrolki minichecka. (kluczyk wyjęty ze stacyjki)
Spróbuj w ten sposób. Zamieniłem krańcówkę, założyłem tą od strony pasażera i problem się rozwiązał
Daj znać czy załącza ci się piszczyk podczas naciskania na krańcówkę
Miałem podobny problem, a nawet piszczyk i kontrolki migały podczas jazdy.
Przypadkowo podczas zamykania drzwi od kierowcy usłyszałem dzwięk piszczyka
Otworzyłem drzwi i zacząłem naciskać tą krancówkę w słupku i co jakiś czas zaczął się załączać ten piszczyk i mrugały kontrolki minichecka. (kluczyk wyjęty ze stacyjki)
Spróbuj w ten sposób. Zamieniłem krańcówkę, założyłem tą od strony pasażera i problem się rozwiązał
Daj znać czy załącza ci się piszczyk podczas naciskania na krańcówkę
A więc u mnie równiez wystepował ten "problem" z pojawiającym sie krótkim sygnałem dźwiekowym po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Jak sie okazało po wymianie akumulatora to zjawisko juz nie występuje. Wobec tego samochód tym sygnałem informował mnie, że jest mała sprawnośc akumulatora. Samochód odpalał - jednak rozrusznik krecił dużo wolniej jak obecnie. Pozdrawiam!
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: