[b3 NG] Ogranicznik predkosci
-
- Forum Audi 80
[b3 NG] Ogranicznik predkosci
Witam posiadam audi 90 2,3 NG quattro. Moje autko ma blokadę predkości do 190km/h czy może ktoś wie w jaki sposób mogę zdjąć ta blokadę?? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 28 paź 2012, 18:17 przez Pioter Audi 90, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
No tak 190 to nie jest szczyt możliwości ale nie odbiega ta prędkość jakoś za bardzo od prędkości maksymalnej. No i sam pewnie przyznasz że jak na 2,3 litra NG mogło by mieć z kilkanaście kucy więcej, któe na pewno by urozmaiciły tą szaleńczą jazde <ok> Choć i tak to wszystko zależy od kondycji silnika ja ze swojego NG jestem zadowolony bo na dość krótkim odcinku robie spokojnie 170km/h ale nie ma warunków by dalej tą prędkość rozwijać. Najlepszy sposób to wybrać się na autostrade przetestować raz ile pójdzie i to wsio bo chyba nikt normalny nie leci cały czas 200 na zegarach wszędzie gdzie się da.
- Piotr_Audi
- Forum Audi 80
No masz rację mogło by mieć tych kuni trochę więcej.Do tego te koniki jeszcze z upływem lat uciekły gdzieś na prerie. Ale myślę że w miarę zdrowe NG powinno osiągać 200 paczki.Zayebatsu pisze:No tak 190 to nie jest szczyt możliwości ale nie odbiega ta prędkość jakoś za bardzo od prędkości maksymalnej. No i sam pewnie przyznasz że jak na 2,3 litra NG mogło by mieć z kilkanaście kucy więcej, któe na pewno by urozmaiciły tą szaleńczą jazde <ok> Choć i tak to wszystko zależy od kondycji silnika ja ze swojego NG jestem zadowolony bo na dość krótkim odcinku robie spokojnie 170km/h ale nie ma warunków by dalej tą prędkość rozwijać. Najlepszy sposób to wybrać się na autostrade przetestować raz ile pójdzie i to wsio bo chyba nikt normalny nie leci cały czas 200 na zegarach wszędzie gdzie się da.
Bez "mięcha", również da się pisać.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2010, 14:14 przez luk448, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Re: Ogranicznik predkosci
[quote="Pioter Audi 90"]Witam posiadam audi 90 2,3 NG quattro. Moje autko ma blokadę predkości do 190km/h czy może ktoś wie w jaki sposób mogę zdjąć ta blokadę?? Panowie mozna rozwinac taka predkosc jest duzo takich tras wystarczy chciec. A co do audi wczesniej mialem 90 2.0 silnik piecio cylindrowy(oznaczenie PS) i latal 215km/h prawie zamkniety licznik :mrgreen: Byla piekna do czasu kiedy nie poszla na dach Wiec co jest z moim NG??? Tak ma gaz ale to chyba nie tego wina