Witam!
Mam mały problem z radiem BETA w Audi 80 B3. Gdy włączam radio i wybieram jakąś stacje to wszysko idzie cacy. Po jakiś 10 minutach , nagle słysze szum w głośnikach i sygnał zanika. Daje autowyszukiwanie , ale przeważnie na nic sie do zdaje. Nie wiem czy jest to wina jakiś przewodów czy samego radia. Prosze o pomoc !
Z góry dziękówka !!!
[80 B3 1.8 ] Problemy z radiem
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
WITAM!
koledzy mam problem z radiem, gubi ono zasięg.
słucham radia, dobrze odbiera, a po chwili cichnie(nie do końca) i się pogłaśnia
to ściszanie samoczynne jest związane także ze spadkiem siły basu(totalnie traci moc)
podmieniałem wzmacniacz anteny w tylnym słupku-mam anteną w szybie
nie dało to jednak pożądanego efektu
jeśli korzystam jednocześnie z CB radia to czasami(rzadko) nadając coś radio się wycisza totalnie i słuchać tylko to co mówię do gruszki.
koledzy podpowiedzcie co jeszcze odpowiadała za sygnał radiowy?
dodam, że to radio było użytkowane wcześniej w innym aucie i było OK, a poprzednie które miałem także miało problemu w Audi z zasięgiem.
koledzy mam problem z radiem, gubi ono zasięg.
słucham radia, dobrze odbiera, a po chwili cichnie(nie do końca) i się pogłaśnia
to ściszanie samoczynne jest związane także ze spadkiem siły basu(totalnie traci moc)
podmieniałem wzmacniacz anteny w tylnym słupku-mam anteną w szybie
nie dało to jednak pożądanego efektu
jeśli korzystam jednocześnie z CB radia to czasami(rzadko) nadając coś radio się wycisza totalnie i słuchać tylko to co mówię do gruszki.
koledzy podpowiedzcie co jeszcze odpowiadała za sygnał radiowy?
dodam, że to radio było użytkowane wcześniej w innym aucie i było OK, a poprzednie które miałem także miało problemu w Audi z zasięgiem.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z