[B3 ALL] Sprawa kontrolki przegrzania silnika
[B3 ALL] Sprawa kontrolki przegrzania silnika
Witam, Mam pytanie a propo kontrolki przegrzania silnika. Mianowicie dwa dni temu jak parkowalem auto na parkingu to mi ona zamrugala ale nic sie strasznego nie dzialo . w dniu wczorajszym mruga jak chce. zaczyna przy 70 stopniach potem gasnie potem czasem znowu zamruga. Czasem przze 3 minuty jazdy bedzie mrugac a potem przestaje. Plyn w chlodnicy jest. nagrzewnica nie przecieka dziala kable od plynu chlodniczego wymienione niedawno wszystkie, termostat wymieniony jakis miesiac temu. co to moze byc. po prostu ten dolny czujnik temperatury mogl zwariowac?
- percevalle
- Audi 80 Klub
punkt pierwszy nie bo plynu hamulcowego i chlodniczego jest na full , czujnik hamulcowego to tez nie bo od niego jest inna kontrolka u mnie jak mialem malo plynu kiedys to zaczela migac. ( plyn sprzeglowo-hamulcowy) no i termostat tez nie bo wymieniany byl no bardzo neidawno bo byl walniety i teraz jest wszystko jak powinno. czyli zostaje tylko czujnik na krocu glowicy. ale on jest na zewnatrz? Bo ja mam jeden czujnik u gory silnika i drugi u dolu ponoc tak mi mechanik powiedzial ostatnio tylko nie mial czasu sie dlugo zajmowac. i jaki to koszt takiego czujnika i gdzie go najlepiej kupic